VIDB-verslaggever Henk Kasius was met Anthony Correia aan het terugblikken op het seizoen, toen ook Robbert Susan zich aansloot. De clublegende had zojuist een prachtig afscheid gekregen en ontving lovende woorden van zijn coach. “Ik ben blij dat ik getuige ben geweest van misschien wel één van de grootste amateurspelers ooit. Die mocht ik training geven. Dat is best bijzonder.”

Susan was op zijn beurt ook dankbaar. “Alles is mooi bij deze club. We hebben echt veel meegemaakt.”

‘Titanenstrijd’
Maar wat was het absolute hoogtepunt? “Die kan ik niet noemen, ik heb er drie die echt in mijn kop zitten”, aldus Susan. “Het eerste kampioenschap, uit bij Achilles. Verder de eerste Quick Boys – Katwijk sinds jaren, op 1 november 2014 op Nieuw Zuid. En verder Kozakken Boys-uit in 2018.  Wat een titanenstrijd.”

Susan vertelde kort na de wedstrijd tegen  HHC Hardenberg (1-0) dat zijn telefoon al ontploft was. “Als ik alle reacties vandaag zie: van Kozakken Boys-kant, van Spakenburg-kant, van Quick Boys-kant, van IJsselmeervogels-kant. Allemaal berichten gehad. Van TC-mannen tot trainers. Bizar Dan besef je pas dat je toch wel iets goed gedaan hebt. Als die mensen ook aan je denken. Dat is gaaf.”


Beluister hieronder het volledige audio-interview met Correia en Susan:


Foto: Orange Pictures

Lees ook: Blokland: ‘Komt steeds meer binnen dat het heel bijzonder was’

POPULAIRE BERICHTEN