,,We waren er heel snel uit. Ook dit keer.” Met die woorden liet Katwijk-aanvoerder Robbert Susan weten dat er zowel bij hem als zijn vereniging weinig woorden behoefden te worden vuilgemaakt om tot een verlenging van zijn contract te komen, integendeel.

Het had nog geen half uur geduurd voordat de twee partijen elkaar vorige week de hand hadden geschud, liet vv Katwijk vorige week trots weten op het eigen digitale huis. De nieuwe overeenstemming tussen Susan en de kampioen van de Tweede Divisie loopt twee jaar en dat houdt in dat Susan in ieder geval tot de zomer van 2021 op De Krom te bewonderen zal zijn.

,,De snelheid waarmee het gegaan is en het vroege tijdstip waarop duiden er al op dat we allebei heel graag met elkaar door wilden gaan”, licht Susan zijn contractverlenging toe. Om er nog verder aan toe te voegen dat vv Katwijk nog een eenzijdige optie in het contract heeft laten opnemen om na die twee jaar alsnog een jaar verder te gaan met de middenvelder.

,,Ook in het amateurvoetbal wordt de tendens zichtbaar dat contracten veel sneller en vaak ook langduriger worden verlengd.”

,,Prima hoor, maar net als de vorige keer kijk ik gewoon twee seizoenen vooruit. Ik hoop dat mijn contractverlenging ook snel de aanzet gaat vormen voor andere spelers die hier willen gaan verlengen. Het nieuwe seizoen is nog maar pas begonnen, maar toch.”

Susan: ,,Katwijk voel ik als mijn thuis”

,,Ook in het amateurvoetbal wordt de tendens zichtbaar dat contracten veel sneller en vaak ook langduriger dan in het verleden worden verlengd. Het geeft tenslotte ook een stukje rust”. aldus de dertigjarige Susan, die momenteel bezig is aan zijn achtste seizoen op De Krom.

,,De kans is weer een stukje groter dat ik hier mijn carrière ga afsluiten.”

Daarmee is het duidelijk dat de aanvoerder, die alle recente successen van zeer dichtbij meemaakte, zich straks op gaat maken voor zijn tienjarige jubileum bij de kampioen van de Tweede Divisie. ,,Daarmee is, zeker gezien mijn leeftijd, de kans weer een stukje groter dat ik hier mijn carrière ook ga afsluiten. Aan de andere kant is dat nog ver weg. Ik bekijk het gewoon per periode.”

Rijnsburgse Boys
De wens die een aantal supporters van Rijnsburgse Boys vorig seizoen per spandoek aan Susan voorlegde om ook naar Middelmors te verhuizen gaat dan hiermee niet in vervulling. Achter de namen van Jeffrey Jongeneelen en Donny van Oijen prijkten toen al vinkjes, omdat zij wel de overstap vanaf de De Krom maakten. Achter de naam van Susan werd destijds nog een vraagteken vermeld. ,,Nee, laat mij maar op De Krom blijven. Rijnsburgse Boys is ook een prachtige club, maar bij Katwijk voel ik me nog altijd uitstekend thuis.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van Leeuwen lyrisch over zijn Rijnsburgse Boys: ,,Vanaf minuut één dominant”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)