Robbert Susan was na afloop van de topper in de Tweede Divisie tussen Katwijk en Kozakken Boys (1-1) de meest besproken man. De aanvoerder van de Katwijkers, die in de eerste helft al een gele prent pakte, kwam in het tweede bedrijf in een opstootje terecht met de assistent-trainer van Kozakken Boys. Het opstootje ontspoorde dusdanig dat arbiter Sander de Brito Roque besloot om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. De Leidenaar was na afloop schuldbewust. 

Over de actie zelf had hij een ander gevoel overgehouden. Susan probeerde het spel snel te hervatten met een inworp, maar gleed uit en belandde voor de voeten van Ton Cornelissen (assistent-trainer Kozakken Boys, red.). De speler van Katwijk pakte de bal, maar werd tegengewerkt door Cornelissen. Dat leidde tot een opstootje dat volledig ontspoorde.

Schuldbewust
,,Ik kreeg eerst een klap op mijn achterhoofd en werd vervolgens drie tot vier keer geschopt”, begint de hoofdrolspeler van de middag. ,,Daarna moet ik mezelf beschermen. Het is moeilijk om jezelf in te houden op zo’n moment, maar misschien had ik dat wel moeten doen.”

,,Dit soort incidenten horen niet op het voetbalveld”

De wedstrijd werd daarna stilgelegd. Niet alleen de spelers en staf moesten afkoelen, maar ook de fanatieke supporters van beide clubs. Terwijl Susan in de kleedkamer luisterde naar de instructies van zijn trainer, kreeg hij te horen dat hij na de hervatting niet meer op het veld zou terugkeren van de scheidsrechter.

,,Toen ik terugkwam van het douchen zag ik dat we ook nog eens achterstonden”, vervolgt Susan. ,,Of ik boos ben? Natuurlijk ben ik dat. Ik had anders moeten reageren en heb mijn team daarmee benadeeld. Ik weet nog niet of ik in beroep ga, laten we eerst maar eens de straf afwachten.”

De middenvelder pakte in de eerste helft al een gele kaart. Na een charge van Kozakken Boys-middenvelder Leon Bot maakte Susan zich boos. Ook dat leverde een opstootje op. ,,Het was een domme actie. Ik denk dat het een aardige overtreding was, maar ik had daarop niet zo moeten reageren.”

Laf
Ook trainer Jack van den Berg boog zich na afloop over de ‘kwestie-Susan’. De oefenmeester relativeerde het opstootje direct. ,,Robbert moet niet zo reageren, maar ik vraag mezelf af wie er niet zo zou reageren. Misschien ben je wel laf als je niet zo reageert? Ik heb de situatie goed gezien en baal ervan. Ik denk dat de wedstrijd de eerste zestig minuten leuk was. Dit soort incidenten horen niet op het voetbalveld. Daarnaast ben ik Robbert waarschijnlijk ook nog kwijt in de volgende wedstrijd.”

De betrokkenen van Kozakken Boys wilden niet inhoudelijk reageren op het incident. Ondertussen eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Kort na de rode kaart van Susan en de hervatting van de wedstrijd profiteerde de ploeg van Jasper de Muijnck. Charlton Vicento knikte van dichtbij een voorzet binnen: 0-1.

Uit een hoekschop van Joey Jongman knikte Kay Blokland vlak na de 0-1 achterstand bijna raak. De bal bleef in het strafschopgebied en Jordy Hilterman ging naar de grond. De scheidsrechter nam de dubieuze beslissing om de bal op de stip te leggen. Marciano Mengerink schoot vanaf elf meter raak en zette daarmee de eindstand op het bord: 1-1.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Katwijk – Kozakken Boys tijdelijk stilgelegd’ 

Interview Marciano Mengerink:

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)