SV Hillegom had een dubbel programma afgelopen weekend. Zaterdag speelde de eerste groep spelers van de selectie om de HD Cup tegen Alliance en won met 1-0. Een dag later werd Pancratius aan de zegekar gebonden door de tweede groep van de selectie: 3-1.

Coach Bas Naber: ,,Ik kan beschikken over 39 veldspelers en drie keepers in deze voorbereidingsfase. Daarin willen wij dingen zien van spelers. We gaan bepaalde facetten doen en uitproberen. We hebben een aantal ideeën en wat ons het beste bevalt, daar gaan we voor kiezen.”

Een speler die zich gelijk in de kijker speelde was de 20-jarige Eden Ryan. De rappe rechterflankspeler viel zaterdag het laatste half uur in en scoorde prompt de winnende goal. Zondag stond hij eigenlijk niet op het lijstje. Maar omdat Kenny Smit ziek was, mocht hij alsnog opdraven. En weer was Ryan belangrijk. Hij kreeg weer een halfuur speeltijd. Vijf minuten voor tijd stelde hij persoonlijk de zege veilig en scoorde de 3-1, na een uitstekende dieptepass van Jeroen Dedel.

Hillegom trof in Pancratius een goede tegenstander. Beide clubs moesten afgelopen seizoen wel een stapje terugdoen. Pancratius degradeerde naar de Tweede Klasse, Hillegom gaat de Derde Klasse in.

Dedel

De eerste tien minuten waren voor Pancratius, maar Hillegom scoorde. De eerste de beste kans was gelijk raak. Nieuwkomer Jeroen Dedel was de maker van de goal 1-0, rond de 11e minuut. Hillegom had het vervolgens een fase lastig. Pancratius kwam langszij via een strafschop. Aanvalsleider Danny van Ingen werd gestuit, waarna Bobby Bosma vanaf de stip raak schoot. Het bleek het laatste wapenfeit voor de bezoekers, die in het vervolg niet meer gevaarlijk werden.

Hillegom deed dat beter. Vlak voor de rust kopte Frank de Groot raak: 2-1. Vlak erna schoot Dedel rakelings naast. De tweede helft was, net als de eerste helft, aantrekkelijk om te zien. Pancratius ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Hillegom hield de controle. Het verzuimde echter de wedstrijd eerder in het slot te gooien. En daar was Eden Ryan weer voor nodig. Hij scoorde de 3-1, goed voor de beslissing.

Naber: ,,We hebben helemaal niets weggegeven. We konden na die korte fase van druk in de tweede helft de wedstrijd weer overnemen. We zijn eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Wat ik gezien heb vandaag stemt me tevreden. Dinsdag speelt het tweede. Woensdag het eerste. We gaan weer kijken hoe het dan verloopt.” Mogelijk speelt dan ook Ruben Beentjes. De spelmaker moest verstek laten gaan omdat hij veel last had van een blaar.