Met driekwart been staat SV Hillegom in de volgende ronde van de nacompetitie. Het won overtuigend met 8-1 van SCH ’44. De coach van SV Hillegom, Bas Naber, had niet zo’n grote uitslag verwacht, wel gehoopt. Volgende week wordt het een kwestie van uitspelen in Harmelen en wacht AGB of Houten in de tweede ronde.

SV Hillegom kende een pikstart. De eerste aanval was gelijk raak. Een prachtige dieptebal over dertig meter van Ruben Beentjes bereikte Aiden Ryan. De op snelheid liggende Ryan liep nog vier passen door en schoot perfect de 1-0 binnen.

Hillegom-coach Naber ging er maar eens goed voor zitten. Hij had zijn team in de voorbereiding meerdere malen erop gewezen dat SCH een zware pot voetbal in de benen had. Tenslotte had de tegenstander afgelopen donderdag een behoorlijke tik opgelopen tegen Kampong. Een beslissingswedstrijd om de titel in de Derde Klasse werd verloren.

Klantenbinding

Vandaag werd duidelijk dat de pijp leeg was bij SCH. Rond de 24e minuut nam Hillegom verder afstand toen Mark Hulsebosch de 2-0 binnen kopte. Er brak toen een fase aan waar Hillegom aan klantenbinding deed. Een wereldactie à la Dennis Bergkamp van Kenny Smit leverde een pingel op vier minuten later. Jim Pijpers schoot binnen het half uur de 3-0 binnen. Wat een weelde voor de Hillegommers. Toen Kenny Smit zelf de 4-0 aantekende, was het definitief gedaan met SCH.

In de tweede helft was het voor Hillegom zaak om de score verder uit te breiden. Dat gebeurde dan ook gelijk na de rust, Weer was het Smit die doel trof na een bekeken dieptebal. Tussendoor mocht SCH ook even het net laten trillen, toen Nathan Spaan de 5-1 binnen schoot. Verder gaf Hillegom niets meer weg.

De thuisploeg liep nog uit naar 8-1. Aiden Rran, Christian Nederpel (links op de foto) en Ruben Beentjes maakten de acht goals compleet. Hillegom speelde een uitstekende wedstrijd. Wat de laatste weken node werd gemist, waren de vastigheden. Vandaag kwam dat er uitstekend uit. De ploeg van Naber kweekte een ton vol met vertrouwen. Naber was uiteraard tevreden. ,,Het kwam er vandaag voor honderd procent uit bij mijn team. Volgende week moeten we het professioneel uitspelen in Harmelen.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Archieffoto: Huub Slingerland

POPULAIRE BERICHTEN