Er valt altijd wel wat te beleven op sportpark de Zanderij, ook in de thuiswedstrijd tegen Delft. SV Hillegom won verdiend met 3-2 van Delft. Dat was in een waar kansenfestival aan de magere kant voor de Hillegommers, die wonnen en in de kopgroep van 2C blijven

Voordat Hillegom aan aanvallen was toegekomen, stond de ploeg van Bas Naber al op een 0-1 achterstand. Delft-aanvaller Omar Ouled-Haddou had vier minuten nodig om met een afstandsschot Daan Ruigrok te verrassen: 0-1. De snelle flankspeler bezorgde Hillegom nogal wat hoofdbrekens in het eerste kwartier van de wedstrijd. Met gezonde spanning werd er in de beginfase uitgekeken hoe Delft zich zou presenteren. Vorige week werd immers HVV opgerold met 8-1, dus was het opletten geblazen, zo was althans de verwachting.

De ploeg van Naber scheen er weinig last van te hebben, maar liep in eerste instantie wel achter de feiten aan. Het was even wennen voor Hillegom, maar daarna kwam de equipe steeds beter in de wedstrijd, ondanks dat Delft fysiek ook zijn mannetje stond. Hillegom liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef voetballen op de wijze zoals het hoort.

 Dedel

Een van de spelers die het meerdere malen moest ontgelden was Hillegom-smaakmaker Ryan. De snelle flankspeler was bij vlagen weer eens niet te houden. Delft-verdediger Rick den Toom had zijn handen vol aan Ryan, die herhaaldelijk langs hem glipte. Ryan was bovendien niet te beroerd om hem nogal eens te poorten. De hardere confrontaties bleven dan ook niet uit.

Nuchter
Ryan zelf was er vrij nuchter over: ,,Ik had ook wel het idee dat ze me aan het zoeken waren. Ik ben zoveel mogelijk op de flank blijven spelen, om dan vervolgens mijn actie naar binnen te maken. Ik kon daardoor een paar keer doorbreken, maar helaas konden we toen nog niet afwerken.”

Na weer een uitbraak via Ryan had Hillegom na 25 minuten op 1-1 moeten komen. Maar een bal die voor het intikken leek, werd vlak voor de doellijn weggewerkt. In de rebound werd kiezelhard de lat geraakt door een poeier van Ruben Beentjes. Delft ontsnapte, maar het bleek slechts uitstel van executie. Een geweldige aanname van Nick van Staveren die werd gevolgd door een sublieme afwerking betekende de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Dat de ruststand op 1-1 bleef steken, was een wonder. Kansen van Mitchell van der Paard en geblokte schoten van Beentjes en Dedel leverden geen goals op. Het was toen (nog) niet de wedstrijd van Jeroen Dedel. In het tweede bedrijf maakte hij alles goed.

Onberispelijk
Ook in het tweede bedrijf ging SV Hillegom onverdroten door met het creëren van kansen. Invaller Tom van Ruiten kreeg gelijk een grote kans maar die werd geblokt. Van Ruiten viel goed in en verhoogde de door Naber graag geziene druk op de tegenstander. Maar de grote man werd toch Dedel. Binnen het kwartier zette hij Hillegom op het goede spoor. Eerst schoot hij snoeihard de 2-1 binnen. Een achttal minuten later verzilverde hij onberispelijk een gegeven penalty.

Het lot van Delft leek beslist. Het was een kwestie van tijd voordat de score verder opgevoerd zou worden, dacht iedereen. Maar dat gebeurde niet. De grootste pechvogel was Van Staveren, die een serie prachtige kansen onbenut liet. Maar ook Van der Paard en Van Ruiten vergaten te scoren, toen inmiddels Delft de 3-2 had genoteerd. Bij die stand bleef het, waardoor het leek alsof Hillegom een moeilijke middag had gekend. Dat was niet (echt) het geval.

Ryan was tevreden met de winst op Delft. ,,Gelukkig schoot Nick van Staveren voor de rust de gelijkmaker binnen. Het had anders wel eens een moeilijke middag kunnen worden. Na de 3-1 moesten wij verder uitlopen, gezien de vele kansen. Na de 3-2 werd het toch weer spannend en dat had zeker niet nodig geweest. Ja, volgende week een ouderwetse derby tegen FC Lisse. Ik verheug me erop. Ik weet nu al dat het druk wordt in Lisse. Wij gaan ervoor zoals altijd.”

SV Hillegom-Delft 3-2 (1-1). 4. Ouled-Haddou 0-1, 28. Van Staveren 1-1. 52. Dedel 2-1, 64. Dedel 3-1 (strafschop), 80. Halbe 3-2

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, De Groot, Van der Neut (80. Damen), Van Leeuwen, Van der Paard, Pijpers (45. Van Ruiten), Beentjes, Ryan, Van Staveren, Dedel (85. J. Sobhi)

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto’s: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)