SV Hillegom en Teylingen zijn zondag met wisselende, maar goede resultaten begonnen aan de tweede ronde van de nacompetitie. De ploeg van Bas Naber versloeg zondag op eigen veld RVC’33 met 3-1. Teylingen speelde gelijk in en tegen Den Hoorn: 2-2.

Hillegom begon scherp aan het duel. Een strafschop werd door Jeroen Dedel na dik een kwartier benut. De bezoekers vochten zich terug en scoorden halverwege de gelijkmaker. Aanvoerder Frank de Groot zette in de blessuretijd zijn ploeg weer op het juiste spoor. Mitchell van der Paard vergrootte de marge na rust naar twee door de 3-1 op de borden te zetten. Dat was ook de eindstand. De blauwwitte brigade zit zo op rozen voor de finale die op 12 juni op neutraal gespeeld wordt. Volgende week zondag volgt de return in Reeuwijk. Een verlies met een doelpunt verschil is genoeg om de finale te bereiken.

Teylingen kwam op 1-0 door Dorus van der Voort. Nog voor de thee maakte Den Hoorn gelijk. Een gelijkspel leek vervolgens in de maak, maar opnieuw Van der Voort zorgde met een geweldige volley van randje zestien voor dolle vreugde in het roodzwarte kamp. Die was echter van korte duur. Bijna direct daarna maakte de thuisclub weer gelijk. Teylingen is ondanks de remise nog volop in de race voor promotie naar de Tweede Klasse. De formatie van Laurens Mouter speelt nu op 12 juni nog thuis tegen FC Lisse. De beste twee ploegen uit de poule promoveren. Mocht FC Lisse daar toe behoren, promoveert ook de beste nummer drie van de twee groepen.