Met drie goals nam spits Nick van Staveren zondag tegen VSV in stijl afscheid van zijn huidige club SV Hillegom. De club waar hij naam en faam maakte als hardwerkende topschutter de afgelopen drie jaar, hetgeen hem een transfer opleverde naar Noordwijk. De wedstrijd zelf had verder weinig om het lijf. Hillegom was al uitgespeeld en de 5-2 overwinning leverde een zevende plaats in de eindrangschikking van de Eerste Klasse A op. Niet slecht voor een debutant, al had er wellicht wel iets meer ingezeten.

 ,,Dat is zeker zo. Zeker als je ziet dat we met de winterstop tweede stonden. Toen keken we zelfs naar een eventueel kampioenschap. Maar waar toen alles net goed viel, is het de laatste drie maanden net niet. Tegenstanders zijn zich in gaan stellen op ons spel, en wij waren zelf niet bij machte om daar voldoende tegen op te boksen.”

Toch kijkt Van Staveren niet terug op een teleurstellend seizoen. ,,Nee, voor een debutant, hebben we het prima gedaan. Misschien hadden we nacompetitie moeten halen, alleen je staat waar hoort te staan. Voetballend had dat ook prima gekund, maar andere factoren spelen soms ook een rol.”

Van Staveren gaat een kopduel aan met de VSV-verdedigers

In Velserbroek was er geen vuiltje aan de lucht tegen de laagvlieger, die zich nog veilig moest spelen. Hillegom nam de leiding, maar toch kwam de thuisploeg nog voor rust langszij. Daarna liepen de bezoekers over de gastheren heen, mede dankzij een echte hattrick van Van Staveren. ,,M’n eerste in dienst van Hillegom in mijn laatste duel. Dat is wel een mooie afsluiting.”

,,M’n persoonlijke doelstelling was twintig goals en die heb ik op de valreep toch nog gehaald. Een mooi rapport.”

De spits dacht na afloop met z’n drie treffers zelfs winnaar te zijn geworden van het VIDB-topscorersklassement. ,,Ik wist van te voren dat ik drie keer moest scoren. Dat had ik nog wel even stiekem nagekeken”, lacht de Hillegommer. De droom was snel voorbij. In de kleedkamer vertelde doelman Daan Ruigrok, die ook zijn laatste duel speelde, hem even haarfijn dat Tommy Bekooij zaterdag voor VVSB een keer had gescoord en hij Van Staveren nipt voorblijft. ,,Ja, dat was ik even vergeten te checken. Zonde, maar m’n persoonlijke doelstelling was twintig goals en die heb ik op de valreep toch nog gehaald. Een mooi rapport.”

Hij vertrekt nu naar Noordwijk waar hij gaat werken met Kees Zethof. De trainer die hem vorig seizoen naar SJC wilde halen. Een goed huwelijk lijkt dus in de maak. Beiden hebben hard werken hoog in het vaandel staan. ,,Ja, dat is niet slecht, denk ik. Maar ik moet het wel laten zien. Anders stelt-ie een ander op. Het is wel grappig dat Jeroen (Dedel. Red.) nu naar SJC gaat. Zo heeft de ploeg toch een goede vervanger in huis gehaald voor de vertrekkende Martijn Walter. En beide teams zijn nog in de race voor promotie. Dat zou wat zijn.”

Daan Ruigrok speelde ook zijn laatste duel voor SV Hillegom

De eventuele promotie voor Noordwijk is wel iets waar Van Staveren veel aan heeft gedacht de laatste tijd. ,,Daar ben ik de afgelopen weken wel mee bezig geweest”, zegt hij eerlijk. ,,Misschien is dat egocentrisch, maar Derde Divisie zou toch top zijn? Ik ga dinsdag ook zeker even kijken.”

Topschutters
Hij beseft ook dat met Dedel en hemzelf 34 goals vertrekken bij de formatie van Arend Jan Kranenburg. Voorlopig heeft de club daar nog niets voor terug. ,,Ik hoop dat er nog één of twee jongens van buitenaf zich melden. Verder weet ik niet wat nu precies de bedoeling is. Daarom zou een eventuele promotie ook misschien wel te veel van het goede zijn geweest.”

Foto’s: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen