Voor de tweede keer achter elkaar speelde de SV Hillegom met 2-2 gelijk. Aanvaller Jeroen Dedel redde op het nippertje een punt in de slotfase tegen RKVV Velsen. De ploeg van Ton Pronk leek de drie punten binnen te gaan harken maar kwam van een koude kermis thuis. Een vrije trap van Dedel van 25 meter, gedragen door de wind, plofte binnen in de verre hoek: 2-2. Het is voor Dedel inmiddels alweer zijn vijfde seizoenstreffer. Een dik verdiend punt, maar achteraf bezien deed Hillegom wederom zichzelf twee punten tekort, net als vorige week tegen Elinkwijk.

Daarom had Daan Ruigrok had na afloop van de wedstrijd gemengde gevoelens: ,,We moeten nog blij zijn dat we een punt binnenhalen. Maar gezien de hele wedstrijd hebben wij de beste kansen gehad. Een 0-2 ruststand had zeker niet misstaan. Met een bal tegen de paal van Frank de Groot hebben we weer pech. Maar daarvoor hadden we effectiever moeten zijn.”

Vorige week tegen Elinkwijk hadden de Hillegommers met hetzelfde euvel te maken. De eerste helft begon hoopvol tegen het op de derde plaats staande Velsen. Binnen drie minuten spelen vond Mike van Veen het net en stond het 0-1. Hillegom heerste het eerste kwartier maar vergat verder afstand te nemen. Inzetten van Aidan Ryan, Dedel en Joey Sobhi brachten geen succes.

Na de sterke beginfase van Hillegom kwam Velsen beter in de wedstrijd. Het probeerde met schoten uit de tweede lijn en verre inworpen van Vincent Cuvelier Hillegom te ontregelen. Oud-FC Lisse speler Zeno van Ooijen werd daarbij een paar keer gevaarlijk met Patrick Castricum in zijn kielzog. De eerste helft leek met 0-1 de rust in te gaan. Daar stak Castricum een stokje voor toen hij raak schoot in de verre hoek. Een minuut later floot scheidsrechter Roelof Luinge voor de rust.

Windmee
In het tweede bedrijf had Hillegom de harde wind in de rug. Toch was het weer Castricum die zijn ploeg op voorsprong zette rond de 57e minuut. Een onverwacht doelpunt op dat moment, want Hillegom controleerde in de eerste fase van de tweede helft. Doelman Daan Ruigrok baalde van de goal. In eerste instantie redde hij nog fraai, maar op de tweede inzet van Castricum was hij kansloos.

Ruigrok: ,,De rebound schoot hij in de korte hoek. Een rare bal met veel curve die hij met veel geluk in de korte hoek kon schieten en toen was het leed geschiet. We stonden gewoon niet goed waardoor hij nog een keer kon schieten. Ik heb daarna alles en iedereen opgepept van achteren uit om volop voor de gelijkmaker te gaan. Dat het dan nog gebeurd in de laatste minuten is natuurlijk mooi.”

De laatste vijfentwintig minuten waren voor Hillegom. Met man en macht en hard werken ging de ploeg op zoek naar de 2-2. Met Tom ten Have in de ploeg voor Jim Pijpers kon De Groot mee ten aanval strijden. De Groot probeerde net als Sobhi en Luuk Buitendijk keeper Sander van der Lugt van afstand te verschalken. Maar de 37-jarige doelman wist van geen wijken. Een kwartief voor tijd leek dan eindelijk De Groot te gaan scoren. Maar weer was de doelman alert en tikte hij de bal via de paal tot corner. Met nog een paar minuten op de klok leek het gebeurd met Hillegom. Tot Dedel aanlegde uit een vrije trap van 25 meter. Het schot van Dedel was uitblinker bij Velsen Van der Lugt te machtig en daarmee eindigde de wedstrijd net als vorige week tegen Elinkwijk in 2-2.

RKVV Velsen-SV Hillegom 2-2 (1-1)
3.Van Veen 0-1. 43. Castricum 1-1. 57. Castricum 2-1.  86. Dedel 2-2.

SV Hillegom: Ruigrok, Meiland, Van der Neut, De Groot, Van Leeuwen, Van der Paard, Ryan, Pijpers, (62. Ten Have), Sobhi, (70. Buitendijk) Van Veen, Dedel.