"banner

Na een wat moeizame start als promovendus in de Eerste Klasse is de brigade van Hillegom-coach Arend-Jan Kranenburg goed op stoom gekomen. Het boekte zondag een mooie 0-3 overwinning tegen de gedegradeerde hoofdklasser EDO in Haarlem. Door de winst stijgt Hillegom een paar plaatsen op de ranglijst en staat het derde. Gezien het spel van de laatste weken wel een plek waar de ploeg hoort te staan. Hillegom is aan een goede reeks bezig en boekte na twee gelijke spelen een belangrijke tweede overwinning op rij.

Tegenstander EDO kon over de gehele wedstrijd gezien niet echt gevaarlijk worden. Het begon nog wel sterk aan de wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel een stuk minder. De weer teruggekeerde Hillegom -goalie Daan Ruigrok moest eenmaal handelend optreden. In de tweede helft deed hij dat nog eens dunnetjes over met een schitterende fraai geredde bal. Een belangrijke redding omdat Hillegom inmiddels door Jeroen Dedel in de 57e minuut de leiding had genomen. Zo hield hij Hillegom op de been en voorkwam zo de gelijkmaker. Nadien kwam de sluitpost nauwelijks in de problemen met Frank de Groot als betrouwbaar slot op de deur. De aanvoerder was tevreden met de 0-3 winst, maar had uiteraard liever gehad dat zijn ploeg tot scoren was gekomen al in de eerste helft.

edo-hillegom

Doelman Daan Ruigrok had een groot aandeel in de zege van zijn ploeg

,,We hadden eigenlijk de verhoudingen al in de eerste helft uit moeten drukken in de score. Dat doen we helaas niet. We waren gewoon de betere ploeg naar mijn mening. Je kan het je een stuk makkelijker maken. Na de goal van Jeroen (Dedel red.) zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen. En anders was daar de doelman nog die alle ballen pakte.”

Pas tien minuten voor tijd zette Hillegom orde op zaken. Een snelle uitval van Aiden Ryan kon Nick van Staveren verzilveren: 0-2. De wedstrijd was toen helemaal in het slot. Dat Van Staveren er nog 0-3 van maakte vier minuten later, was voor de statistieken.

edo-hillegom2

Jim Pijpers probeert door een mêlee van EDO-spelers op doel te schieten

De Groot was uiteindelijk tevreden met de overwinning. ,,Een verdiende overwinning. Ik heb een lekkere wedstrijd achter de rug. Het klopte allemaal, maar vandaag, en dat is wat ik al aangaf, hadden we eerder een goal moeten maken en door moeten drukken. Ik vind de 0-3 nog matig eigenlijk qua score. We hadden er nog een paar bij moeten prikken. Maar goed drie punten zijn drie punten. We wilden na vorige week vandaag ook met drie punten naar huis. We hebben een aardige reeks achter de rug. Het zou mooi zijn als we die doortrekken en ons dan helemaal in de kopgroep melden.”

EDO – SV Hillegom 0-3 (0-0). 57. Dedel 0-1. 80. Van Staveren 0-2. 84. Van Staveren 0-3.

Hillegom: Ruigrok, Van der Berg, (85. Meiland) De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen, Ten Have, (81. Bakker) Ryan, Pijpers, Van Staveren, Sobhi, (72.Van Veen), Dedel.

Foto’s: Dirk van de Reep