Voor SV Hillegom is het na de 3-0 nederlaag tegen Nieuw Utrecht zeker dat het het vege lijf moet gaan redden in de nacompetitie. In Utrecht leed de ploeg van Bas Naber alweer de veertiende nederlaag van het seizoen. Toch zat er lange tijd een goed resultaat in tegen de bijna zekere winnaar van de derde periode en nummer vier van de ranglijst.

,,We kregen in de eerste helft de beste kansen”, zegt Christian Nederpel, die al een paar weken met een geblesseerde elleboog moet toekijken. Naast Nederpel ontbraken ook Ruben Beentjes, Bas Staats en Michel van der Ploeg door blessures en schorsingen. ,,Maar zoals zo vaak dit seizoen gaat het mis in de eindfase. We scoren zo ontzettend moeilijk. Dat is het verhaal van het hele seizoen. Het was te vaak als, als als….”

Nadat de Utrechters op voorsprong waren gekomen, raakten de bezoekers nog de lat. Na de rust moest Hillegom komen en daarvan profiteerden de gastheren in de laatste tien minuten optimaal door nog twee treffers te produceren.

De buitenspeler, die node wordt gemist, hoopt volgende week wat minuten te maken om zo fit te zijn voor de nacompetitie. ,,Als het van de dokter mag, dat zal ik eerst met hem moeten bespreken.” Nederpel ziet de nacompetitie niet met angst en beven tegemoet. ,,We zullen onze rug moeten rechten en dat gaat lukken. Daar heb ik alle vertrouwen in. We kunnen namelijk heel aardig voetballen, dat hebben we vooral laten zien tegen de betere teams in deze competitie als we het spel niet hoefden te maken.”

Draad oppakken

Beentjes, die sinds de winterstop voetbalt voor Hillegom, hoopt dat zijn ploeg de draad kan oppakken van na de winterstop toen er een goed serie werd neergezet. ,,Zoals we de laatste weken voetballen, is echt niet best. We missen een echte spits en daarbij geven we de laatste tijd de goals te makkelijk weg. Als het loopt, pakken we de punten wel. Maar als het niet gaat, kunnen we in een wedstrijd de boel niet ombuigen.”

De middenvelder weet uit ervaring dat de nacompetitie een lange bedoening is. ,,Ik heb hem twee keer mogen spelen, maar dan wel voor promotie. Dan ga je er toch anders in. Is het een toetje voor een goed seizoen. Nu is het precies andersom.”

Beentjes zal de laatste competitiewedstrijd ook aan zich voorbij laten gaan. ,,Ik wil mijzelf sparen voor de nacompetitie. Dat hebben we zo besproken intern. Maar ik zit me wel te verbijten. Misschien, als het kan, probeer ik volgende week toch nog wat minuten te pakken.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Huub Slingerland

 

POPULAIRE BERICHTEN