"banner

SV Hillegom maakte zondag hard kennis met de wetten van het spelen op Eerste Klasse-niveau. Zonder eigenlijk te worden weggespeeld, stond er na negentig minuten wel 4-0 op het scorebord tegen DEM uit Beverwijk. De formatie van Arend Jan Kranenburg kon geen moment aanspraak maken op een goed resultaat. Een zevende stek is na evenzoveel duels nu het deel van de promovendus

,,Nee, gezellig is anders”, antwoord spits Nick van Staveren als hij aan de telefoon zijn relaas doet. ,,Het liep voor geen meter. Bij niemand niet. Dit was van onze kant de slechtste pot van het seizoen. En daar heeft DEM prima van geprofiteerd.” Van Staveren erkende dat de tegenstander een prima ploeg was. ,,Zij gaan wel bij de top-vijf spelen, denk ik. Als collectief stak het bij die gasten prima in elkaar. Individueel waren het niet eens toppers, maar het is gewoon een goede ploeg.”

Binnen een half uur kon er eigenlijk al een streep door de voetbalmiddag van de blauwwitten. Toen prijkte er al een 3-0 achterstand achter de naam van de manschappen van Kranenburg. ,,Binnen vier minuten was het al 1-0. En we konden er eigenlijk vrij weinig aan doen. Het was niet dat we de goals als cadeaus weggaven. Zij waren messcherp op een paar individuele fouten die wij maakten.”

De bezoekers waren niet in staat om zelf veel te creëren. ,,We hadden na de rust wel heel veel balbezit. Ik denk zeker zeventig procent, maar veel deden we er niet mee. Toen de vierde goal viel, was het helemaal klaar. In normale doen zijn we wel gelijkwaardig aan DEM, alleen nu even niet.”

dannyvanderbergAanvoerder Frank de Groot kon ook vier tegentreffers niet voorkomen

Van Staveren hoopt dat zijn ploeg, net zoals DEM dat nu derde staat, zich kan mengen in de subtop. ,,Als het meezit, hoop ik dat wij top-vijf gaan spelen. AFC’34 en Purmersteijn steken er wel bovenuit. DEM zal daar ook wel terechtkomen. Dan zijn er daarachter een paar ploegen die daar kunnen belanden, waaronder wij. Als het meezit, kun je dan nog voor een periode gaan spelen. Maar eigenlijk kun je er pas echt iets van zeggen als de winterstop is aangebroken.”

Zelf is de spits inmiddels wel gewend aan het hogere niveau. Hij staat op drie treffers, waar hij zichzelf ten doel had gesteld om er minstens vijftien te maken. ,,Daar heb ik nog driekwart seizoen voor”, is Van Staveren zoals altijd optimistisch. Kleine verschillen merkt hij wel. ,,Verdedigers hebben iets meer body. Ze zijn ook wat slimmer. Het is zeker niet zo dat ik meer trappen kreeg of dat ze heel gemeen zijn. Dat spelletje ligt mij wel. Ik hou zelf ook wel van stevige duels. Zoals tegen DEM speelden we veel de lange bal. Dan is het lekker kleunen, gezellig toch?”

De aanvaller kon vorig seizoen naar SJC, maar besloot om te blijven op De Zanderij. Staat hij daar nog steeds achter? ,,Helemaal. Ik heb bewust voor school gekozen dit jaar. Maar iedereen weet dat ik wel wil kijken, hoever ik kan komen.” Hapt hij nu wel toe als bijvoorbeeld SJC weer aan de deur klopt. In de winterstop worden normaliter al de eerste lijntjes uitgegooid. ,,Ik kan er niet te veel over zeggen”, blijft hij geheimzinnig. ,,Uiteindelijk wil ik kijken of ik nog hoger kan uitkomen. Eerst dit seizoen maar eens goed doorkomen. Ik moet het nog maar laten zien.”

Foto’s: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO