Weinig volk langs de lijn in Voorschoten zondagmiddag. En dat terwijl het eerste zondagteam van de plaatselijke trots alle steun kon gebruiken nu SV Hillegom op bezoek kwam. Desondanks zaten de meeste mensen binnen de Klassieker te kijken, en moest de thuisploeg, rode lantaarndrager in de Tweede Klasse C, het alleen zien te rooien tegen ‘angstgegner’ Hillegom. Dat ging de ploeg beter af dan de eindstand deed vermoeden: 0-3.

Vorig seizoen speelden beide ploegen nog in de Derde Klasse A. Hillegom won beide ontmoetingen, uit met 0-4 en thuis werd het liefst 8-1. Zowel Hillegom als Voorschoten promoveerde naar de Tweede Klasse, maar waar Hillegom makkelijk bovenin meedraait, zo moeilijk hebben de Voorschotenaren het.

,,In de eerste helft waren wij oppermachtig” sprak trainer Bas Naber na afloop gedecideerd. Op die opmerking was weinig af te dingen, want hoewel het spel bij vlagen van beide kanten erg rommelig was, waren de Hillegommers duidelijk de bovenliggende partij. De fusieclub creëerde een aantal redelijke kansen en scoorde zelfs al vroeg. Die goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Voorschoten kon daar weinig tegenover zetten. De thuisploeg zakte in en loerde op de counter. Verder dan twee vrije trappen kwam de thuisclub niet. Keeper Daan Ruigrok kon ze rustig naast kijken.

Hillegom kwam daarna alsnog verdiend op voorsprong. Een korte corner werd door Jeroen Dedel richting de tweede paal geslingerd. Daar was Tom van Ruiten er als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te werken. Bij zijn doelpunt raakte hij nog wel geblesseerd, maar kon de wedstrijd voortzetten.

P1030679
Met de tweede helft begon de zwakste fase van Hillegom in de wedstrijd. Naber had gezien waar het fout ging: ,,We speelden de bal veel te snel diep. Er lag ook erg veel ruimte, dus ik snap dat het verleidelijk was. We konden de bal niet goed in de ploeg houden.” Dat spelbeeld werd ook afgedwongen door Voorschoten, dat met duidelijke intenties de kleedkamer uitkwam.

Naber: ,,Zij gingen wat agressiever spelen, Wij moeten dan snel en kort passen. Dan speel je onder de druk uit. Maar dat deden we niet, daar moeten we slimmer in zijn.” Daardoor kwamen de Hillegommers vaak in het duel en werden bij vlagen fysiek afgetroefd. Voorschoten kreeg een dot van een kans, maar doelman Ruigrok redde uitstekend. ,,Hij heeft een fantastische wedstrijd gespeeld”, aldus Naber, ,,Hij had niet veel te doen, maar redde toch een aantal keren heel goed.”

hil
De 0-2 viel uiteindelijk uit een penalty. Van Ruiten liep het strafschopgebied in, werd vastgehouden en ging naar de grond. ,,De echte overtreding was al gemaakt, maar ik liep door. Ik dacht nog de bal over de keeper te stiften, maar ging uiteindelijk neer. Hij trok me ook wel echt om”, zei slachtoffer Van Ruiten na afloop. Topscorer Dedel bleef uiterst kalm, stuurde de keeper naar rechts en schoof de bal rustig in de linkerbenedenhoek.

,,Na de 0-2 was ’t wel klaar”, vond Van Ruiten. ,,Toen gingen zij nog aanvallender spelen en kwam er nog meer ruimte.” Na de penalty van Dedel viel ook nog de 0-3. Van Ruiten: ,,Dat was ook echt een schitterende aanval.” Over veel schijven belandde de bal bij Aidan Ryan, vorige week nog de grote man tijdens de overwinning op ESDO. De buitenspeler schonk Dedel een niet te missen kans: 0-3.

Makkelijk was het dus niet geweest maar de punten, belangrijk in de titelstrijd, gingen mee naar Hillegom. Een tevreden trainer Naber: ,,Een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld, maar ook zeker niet meer dan dat.”

Voorschoten ’97 – SV Hillegom 0-3 (0-1). 37. Van Ruiten 0-1, 75. Dedel 0-2 (penalty), 83. Dedel 0-3.

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen, Van der Paard, Pijpers, Van Ruiten (84. Sobhi), Ryan (84. Maitan), Van Staveren, Dedel.

Tekst: Stefan Rijnders

Foto’s boven: Stefan Rijnders

Foto onder: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)