SV Hillegom blijft de onbetwiste koploper in 3A. Het won de topper tegen Teylingen met 3-1 en is ook na de zesde speelronde nog zonder puntenverlies. Teylingen kwam nog wel op voorsprong, maar daarna stelde de thuisploeg orde op zaken. Alle goals vielen na rust.

Beide coaches Bas Naber van Hillegom en collega Laurens Mouter hadden er vooraf veel zin in. Ze waren zeer benieuwd hoe hun ploegen zich zouden etaleren in een voor beide ploegen serieuze testcase, waar behoorlijk veel druk op lag.

Mouter: ,,Geweldig toch. Dit zijn de speciale wedstrijden. We weten allemaal dat Hillegom een van de sterkste, zo niet de sterkste, ploeg is.” Naber: ,,We moeten het echt laten zien vandaag, want ik verwacht dat we nu meer tegenstand krijgen dan in de vorige wedstrijden. Ook voor ons is dit een belangrijke wedstrijd. We krijgen de mogelijkheid om het verschil met Teylingen op te schroeven naar zeven punten.”

Die tegenstand van Teylingen was er wel, maar minimaal in het eerste bedrijf. De ploeg van Mouter kwam er wel uit, maar creëerde geen grote kansen. Mouter: ,,In de eerste helft was Hillegom duidelijk de bovenliggende partij.”

Laag tempo

De Hillegommers kregen ook de betere kansen in een wedstrijd waar het tempo niet al te hoog lag. Inzetten van Beentjes, Dedel en Ryan leverden geen goals op. Ook de paal stond succes in de weg voor de Hillegommers. Het was al met al niet het spektakelstuk waarop gehoopt was. De wedstrijd had een doelpunt nodig. En die kwamen er in het tweede bedrijf.

De tweede helft was net twee minuten aan de gang toen Mitchell van de Paard Hillegom op voorsprong kopte. Zijn goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Van Genderen wegens een duwfout van Aiden Ryan. Vervolgens brak een sterke fase van Teylingen aan, wat ook resulteerde in de Sassenheimse voorsprong. Invaller Jaap Zwetsloot zette koud in het veld zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Twee minuten later ontsnapte Hillegom aan een grotere achterstand, toen een inzet van de lijn werd gehaald. Mouter: ,,Dat was jammer. Als we met 2-0 voor waren gekomen, dan had het er zeer goed uitgezien. We waren de eerste twintig minuten van de tweede helft goed bezig.”

Specialist

Hillegom nam vervolgens de regie over en repareerde de opgelopen achterstand binnen de tien minuten. Vrijetrappenspecialist Jeroen Dedel schoot met veel precisie de 1-1 binnen. Het was het sein voor de ploeg van Naber om vol voor de winst te gaan. Uitgerekend invaller Jasper van Trigt zette Hillegom op 2-1. Deze klap kwam Teylingen niet meer te boven. Christian Nederpel maakte enkele minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde.Schermafbeelding 2014-11-17 om 11.27.37

Naber was dik tevreden met de overwinning. ,,We hebben deze wedstrijd verdiend gewonnen. Over het geheel genomen hebben wij gedomineerd. Ik vond het de eerste twintig minuten rommelig en onrustig van beide kanten. Daarna zijn we rustiger aan de bal geworden en hebben we kansen gecreëerd. Na de 0-1 zijn we rustig gebleven en kwamen we terecht op gelijke hoogte. We zijn daarna op zoek gegaan naar de overwinning. Dat Jasper van Trigt, begonnen op de bank, de 2-1 maakte. vind ik alleen maar leuk voor hem.”

Mouter: ,,Ik ben trots op die gasten, want er lag best wel druk op deze wedstrijd. Het was zonde dat de 0-2 niet viel. Cruciaal is dan de vrije trap waaruit Hillegom de gelijkmaker scoorde. Op dat moment waren wij denk ik conditioneel nog niet sterk genoeg. Het is jammer dat we na de 1-1 niet meer in staat waren het goede van daarvoor opnieuw te brengen. Ik hou zeker vertrouwen. We hebben een goede ploeg, kunnen voetballen en dat moet in het verloop van de competitie punten op gaan leveren.”