SV Hillegom liet er in de thuiswedstrijd tegen GSC/ESDO geen (kunst)gras over groeien De Hillegommers wonnen overtuigend met 5-0. ,,We kunnen hier prima mee thuiskomen, maar de score had hoger moeten uitvallen”, sprak aanvaller Aidan Ryan.

De Hillegommers hadden binnen het halfuur de punten al in de knip. ESDO kwam er nauwelijks aan te pas en was slechts figurant op de Zanderij. Met veel druk en een hoog tempo werd de ploeg uit Den Haag overrompeld. Een vroeg eigen doelpunt, in de derde minuut, bracht de Hillegommers aan de leiding.

De start was dus flitsend te noemen van Hillegom. Smaakmaker Ryan had het weer eens op zijn heupen. Een snelle actie van hem na drie minuten spelen betekende de 1-0 voorsprong. Dat het een eigen doelpunt was, deerde de ploeg van Naber niets. De score werd tien minuten later uitgebouwd door Jeroen Dedel. Zo leidde de formatie van Naber binnen het kwartier soeverein met twee goals verschil. Gek was dat niet, want er was maar een ploeg die de dienst uitmaakte en dat was Hillegom.

Nog voor het verstrijken van het halfuur gooide Ryan er maar weer eens een solo uit, wat de 3-0 betekende. Toen was de wedstrijd gespeeld. In de laatste fase van de eerste helft kwam ESDO er zo nu en dan uit, maar de ploeg van Hassan Amhayi kon niet echt gevaarlijk worden.

Genade
In de tweede helft bleef de 4-0 niet lang uit. Na zes minuten spelen was Mitchell van der Paard trefzeker. Hillegom ging op zoek naar meer goals en hoefde niet lang te wachten. Opnieuw zes minuten later was het weer raak. Een schitterende actie van Ryan werd verzilverd door Dedel: 5-0. Hillegom liet het vervolgens hierbij en toonde genade voor de opponent.

Een smetje op de eclatante zege was de rode kaart van Dedel. De buitenspeler kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart wegens praten. Dedel nam Ryan in bescherming na een harde charge. Dat werd hem niet in dank afgenomen door scheidsrechter Karagantcheff, die hem vervolgens overdreven zijn tweede gele prent toonde

De formatie van Naber won niettemin simpel. Volgende week staat hekkensluiter Voorschoten ’97 op de rol. In deze vorm moet dat geen problemen gaan opleveren voor SV Hillegom.

Dwingend spel
Uitblinker Ryan was tevreden met de overwinning en zijn eigen spel. De aanvaller dartelde als vanouds over het veld. ,,Ja, de snelle voorsprong was mooi meegenomen. Dat voetbalt gelijk een stuk makkelijker. Zij moeten dan meer gaan komen. Maar eigenlijk kwamen ze door ons dwingende spel niet aan aanvallen toe. Na de 3-0 was het gevoelsmatig gespeeld, want we gaven niets weg.”

,,Na rust namen we nog meer afstand en was het zeker gelopen. De tweede helft hebben we wat schoten tegen gehad, maar echt gevaarlijk werd onze tegenstander niet. Ik ben zeker tevreden met twee assists en een goal. Maar eigenlijk hadden we de score nog verder moeten uitbreiden. Het doelsaldo is ook belangrijk.”

De eerste periodetitel ging wel aan de neus van SV Hillegom voorbij. BMT won met 3-4 bij ROAC en verdedigt een punt voorsprong op SV Hillegom. Of BMT met de periode aan de haal gaat, valt nog te bezien. Als Laakkwartier het inhaalduel tegen ESDO wint, mag die ploeg de champagne ontkurken.

SV Hillegom-GSC/ESDO 5-0 (3-0). 3. Eigen goal 1-0, 13. Dedel 2-0, 27. Ryan 3-0, 51. Van der Paard, 4-0, 62. Dedel 5-0

Rode kaart: Dedel (2x geel)

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen (81. Schoneveld), Van der Paard, Ryan, Pijpers, (66. Van Ruiten) Van Staveren, Maitan (66. Sobhi), Dedel