SV Hillegom heeft dinsdagavond de derde ronde van de Districtsbeker niet overleefd. De ploeg van Bas Naber verloor uit bij zondagtopklasser Koninklijke HFC met 3-0.

Tot een half uur ging het gelijk op en kon de tweedeklasser de sterkere opponent goed weerstand bieden, al waren de beste kansen toch voor de Haarlemse formatie. Binnen vier minuten was het pleit vervolgens beslist. Eerste scoorde Jeroen de Bruijn. Even later verdubbelde HFC-spits Pieter-Bas den Hartigh de score.

Na rust wisten de bezoekers dat het voor een onmogelijke opgave stond. Wouter Haarmans gooide zeven minuten na de hervatting het duel definitief in de plooi. Verder liet Hillegom het niet komen, maar een eretreffer zat er echter ook niet meer in.