SV Hillegom hoopt ook volgend seizoen in West 2 actief te zijn. De Hillegomse fusieclub heeft die wens richting de KNVB uitgesproken, liet voorzitter Han van den Hof zondag na de kampioenswedstrijd tegen MMO (6-1) weten.

De Hillegommers komen dit seizoen voor het eerst in West 2 uit en dat bevalt de club uitstekend. Met name de derby’s tegen Van Nispen en Teylingen trokken veel publiek. ,,Bij Van Nispen was er tweeduizend man en hier thuis tegen Teylingen meer dan duizend”, vertelt Van den Hof. ,,Het is zonde dat het vandaag in onze kampioenswedstrijd zo slecht weer was, anders had er ook minimaal duizend man gestaan.”

Trainer Bas Naber constateerde tot zijn genoegen dat de achterban van SV Hillegom groeiende is. ,,Vorig jaar hadden we ook standaard zo’n driehonderd mensen die kwamen kijken. Dat zijn er nu minimaal twee keer zoveel. Dat is dus flink gegroeid.”

SV Hillegom komt voort uit een fusie tussen Concordia en VV Hillegom. Die clubs hebben een lange geschiedenis in West 1. SV Hillegom krijgt eind mei van de KNVB uitsluitsel. De voetbalbond gaat volgend seizoen een nieuw systeem hanteren, waarbij er meer op regio wordt ingedeeld.

Bollenstreek Omroep maakte een samenvatting van de kampioenswedstrijd. Zie hieronder de beelden. 

[youtube id=”NpF31049DWg” width=”620″ height=”360″]

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)