Noem het een favoriete tegenstander of een opponent die SV Hillegom wel goed ligt. Geef het beestje een naam, maar feit is dat de Hillegommers graag tegen AGB uitkomen. De Amsterdamse club, tot deze speelronde gedeeld koploper, werd voor de derde keer dit seizoen verslagen.

In november won SV Hillegom al in competitieverband bij AGB (2-4) en vervolgens werd op de Zanderij voor de Districtsbeker ook aan het langste eind getrokken: 1-0. Dat de ploeg van Thijs Sluijter nu opnieuw winnend uit de strijd zou komen, daar zag het aanvankelijk niet naar uit.

Antwoord van SV Hillegom
SV Hillegom liet zich de kaas van het brood eten en kwam in de zevende minuut op achterstand. In het slotkwartier van de eerste helft wisten de gasteren zich op te richten. Dat leidde in de 36e minuut ook tot de gelijkmaker. Niels van Veen werd gevloerd in de vijandelijke zestien en legde vervolgens zelf doeltreffend aan vanaf elf meter: 1-1.

Het tweede bedrijf was redelijk in balans, al waren de meeste momenten van dreiging voor SV Hillegom. In de 72e minuut kwam de 2-1 op het scorebord, opnieuw via Van Veen. De spits knikte een voorzet van de net ingevallen Aidan Ryan fraai tegen de touwen.

In de slotfase bleef het duel open van karakter, maar wist SV Hillegom de zege over de streep te trekken.

SV Hillegom – AGB 2-1 (1-1)
Goals: Niels van Veen (2)

Foto: Boudewijn van der Neut

Lees ook: Opnieuw een remise voor SV Hillegom: geen goals in Castricum

POPULAIRE BERICHTEN