SV Hillegom kwam zondag uiterst moeizaam uit de startblokken, maar pakte bij Meerburg wel alweer de 21e competitiezege van het seizoen. De kampioen van de Derde Klasse A maakte in Zoeterwoude een 1-0 achterstand na rust ongedaan: 1-4.

Hillegom had het in de eerste twintig minuten opvallend lastig tegen de huidige nummer zeven op de ranglijst. Meerburg kwam via Joeri van der Voort na ruim een kwartier spelen op voorsprong en liet nog een aantal goede mogelijkheden onbenut.

Niet boos

,,De openingsfase was heel matig. We kregen maar geen grip op de wedstrijd en wisten niet hoe om te gaan met de tegenwind. Het lukte mijn spelers niet om de bal in elkaars voeten te passen”, zei trainer Bas Naber. ,,Of ik in de rust boos ben geworden? Nee, wel duidelijk. Als je boos bent ga je gekke dingen doen en daar heeft niemand iets aan.”

De aanwijzingen van Naber sorteerden in de tweede helft gelijk effect. Jeroen Dedel schoot de gelijkmaker binnen en vanaf dat moment was Hillegom de bovenliggende partij. ,,Het was eenrichtingsverkeer. We herstelden ons goed en speelden een prima tweede helft”, vond Naber.

Mitchell van der Paard en tweemaal Dedel zorgden uiteindelijk voor de 4-1 eindstand. ,,En dat was niet eens geflatteerd te noemen”, beweerde Naber. ,,We willen dit seizoen nog alles winnen. We leven naar de finale van de Haarlems Dagblad Cup (tegen EDO, red.) toe. Tot die tijd moeten we de goede vorm zien te behouden. De besten spelen en wie dat zijn moeten ze de komende weken maar laten zien.”