banner Hillegom
SV Hillegom ging zondag in Alkmaar met 4-2 onderuit tegen AFC ’34. Coach Arend Jan Kranenburg was teleurgesteld over het resultaat, maar zat geenszins bij de pakken neer. ,,Iedereen baalde ontzettend na afloop. We hadden het gevoel dat er meer in had gezeten. Dat betekent dat we goed hebben meegedaan tegen een sterke ploeg die zeker voor de top vier in aanmerking komt.”

Hillegom kwam al vroeg op voorsprong via een benutte strafschop van Jeroen Dedel en had volgens Kranenburg kans op meer. ,,We begonnen goed en kregen twee goede mogelijkheden. De penalty ging erin, maar die tweede kans niet. Het is altijd als/als, maar hoe was het gelopen als we wel op 0-2 waren gekomen?”

FC Rijnvogels
AFC ’34 speelde eind vorige maand in de tweede voorronde van de KNVB-Beker tegen FC Rijnvogels en ging na een vroege 2-0-voorsprong uiteindelijk met 2-6-onderuit. De Alkmaarse uitblinkers waren ook in het Hillegom-kamp doorgedrongen.

,,Ze hebben er twee”, sprak Kranenburg over de sterspelers van AFC ’34. ,,Een van hen, de aanvoerder (Arsenio Dihalu red.), werd goed aan banden gelegd door Peter van Leeuwen.” Op die ander, Kobina Plange, had SV Hillegom minder grip. De spits tekende net als vorige week tegen Elinkwijk voor drie goals.

dedel                                              Jeroen Dedel was goed voor twee treffers

,,Ik vond ons de eerste twintig minuten beter, maar vervolgens zakten we iets terug”, stelde Kranenburg. ,,Zij gingen iets beter opbouwen en kwamen een aantal keer goed door over de linkerkant, onze rechterkant.” Door twee treffers van Plange ging de thuisploeg met een nipte voorsprong aan de thee.

In de tweede helft tilde AFC ’34 de marge naar twee. ,,Enigszins gelukkig door een van richting veranderd schot”, vond Kranenburg. ,,Daarna zijn we gaan aanzetten, hebben we risico genomen en hebben we ook nog geforceerd de lange bal gespeeld.” Het resulteerde in de aansluitingstreffer van Dedel, opnieuw vanaf de stip, maar verder kwam SV Hillegom niet. Sterker nog, in de slotseconden werd het nog 4-2. Een treffer voor de statistieken.

Prima weerstand
Ondanks de nederlaag zag Kranenburg genoeg aanknopingspunten. ,,We spelen een niveau hoger, dat moet je ook niet vergeten. Ik verwacht dat AFC ’34 een ploeg is die in de top vier gaat eindigen. Ik zeg bewust geen titelkandidaat, omdat we nog niet weten wat de kracht van de andere ploegen is. Al met al ben ik niet ontevreden. We hebben prima weerstand geboden, en als het iets meer meezit, pakken we wellicht gewoon een punt. We hadden drie keer een penalty moeten krijgen, maar de scheidsrechter gaf er maar twee.”

hillegom                                        De Hillegomse luchtmacht mee naar voren bij een standaardsituatie

Een ding is zeker. De nederlaag zal de filosofie van SV Hillegom over voetbal niet aantasten. ,,Wij zijn een ploeg die blijft voetballen en altijd vol voor de overwinning gaat. Bewust inzakken of compact spelen is er niet bij. Het kan wel zijn dat we gedurende de wedstrijd terug moeten omdat de tegenstander sterker is en ons vastzet. Dat gebeurde ook in fases tegen AFC ’34. Maar het zal nooit een bewuste keuze zijn.”

Foto’s: Dirk van de Reep

POPULAIRE BERICHTEN