Met een gelijkspel bij SVDPW (1-1) verschafte Foreholte zich een prima uitgangspositie voor de return in de finale van de nacompetitie. De coach van de thuisploeg, Toon Wolters, was ontevreden over het resultaat, zeker gezien het wedstrijdbeeld. ,,Er zat voor ons meer in. Wij verdienden om te winnen, maar het scorend vermogen, of eerder het gebrek daaraan, brak ons op.”

Foreholte was tussen minuut twintig en 45 de bovenliggende partij, maar voor het overige domineerde de thuisploeg. Wolters was niettemin redelijk onder de indruk van de opponent. ,,Ik heb een leuke, degelijke ploeg zien spelen. Ze gingen vol flair de strijd aan en dat hebben ze prima gedaan.”

Wolters was niet te spreken over de rol van arbiter De Groot. ,,Normaal hou ik er niet van om naar de scheidsrechter te wijzen, maar op een paar cruciale momenten hadden wij hem niet in ons voordeel. Neem de 1-1 even als voorbeeld. Dat de scheidsrechter die bal raakte, daar kon hij niets aan doen, maar even later op de achterlijn kreeg mijn rechtsback een forse duw. Daar had hij recht kunnen zetten dat hij de bal raakte, maar floot hij niet. In plaats daarvan viel de 1-1.”

Technisch en kwalitatief gezien heeft SVDPW meer in huis dan Foreholte. Toch houdt Wolters, wiens zoon Keessie centraal achterin speelt, net als collega-coach Marcel IJzendoorn de kansen op 50/50.

,,Ik ben benieuwd hoe mijn ploeg zich op vreemde bodem gaat etaleren. Als wij zo spelen als in de eerste wedstrijd, maar effectiever zijn voor het doel, heb ik er veel vertrouwen in. We willen enorm graag naar de Eerste Klasse en hebben daar ook de groep voor. Deze ploeg beheerst alle elementen van het voetbalspel. Ook de mentaliteit is in orde.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Jeannette Dijkstra

logo-vankesteren-300


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen