Hoe is het mogelijk dat je in één jaar niet wint van Blauw-Zwart, maar dat je seizoen later een ogenschijnlijk makkelijke overwinning pakt? Michiel Polman wist op die vraag direct een antwoord. Zijn Van Nispen (zat.) won zaterdagmiddag in Wassenaar: 0-6. Het verschil met vorig seizoen? ,,Onze Sven en Sven.”

De crux zat hem volgens de middenvelder in de twee ‘Svennen’ die zijn ploeg rijk is. ,,Sven van Hensbergen en Sven de Ridder zetten bij ons alles neer. Dat is zo lekker voetballen. Die leiderschap die wij wel toonden met deze twee jongens, die ontbrak bij Blauw-Zwart.”

Drie doetjes en een beer
En daarmee was direct het verhaal van de middag geschetst. Waar er vorig seizoen nog een ‘vechtploeg’ stond bij Blauw-Zwart, was daar dit seizoen weinig van over tot nu toe. En dat liet zich vooral in helft twee gelden bij de thuisploeg. Polman had zelf hoogstpersoonlijk voor rust zijn ploeg op 0-1 geschoten. In helft twee liep de derdeklasser uit De Zilk uit naar een 0-6 overwinning. Mede dankzij drie ontzettend snelle goals na rust via Floris Jan Hinnen, Ivo van der Vlugt en De Ridder.

,,Waar er vorig seizoen vier beren achterin stonden, stonden er nu drie doetjes en één beer. Dat was merkbaar”, omschreef Polman de zwakte van de Wassenaarse ploeg op beeldende wijze. ,,Toch hadden we het in de eerst helft nog best lastig met hun. We speelden niet echt uit een samenhangende gedachte.”

,,Toen we de kleedkamer uitkwamen, stonden we binnen tien minuten op 0-4. Dat heeft ons natuurlijk flink geholpen.” Via Rick van der Vlugt en Thomas van Winsen werd het de einduitslag op het scorebord gezet.

,,Mijn zaterdag bestaat nu uit de auto in, auto uit, voetbalelftal leiden, auto in, auto uit en zelf voetballen.”

Met de eerste overwinning van het seizoen is er ook weer kracht gegeven aan de ambitie van de vriendengroep uit De Zilk. Net als vorig jaar is meestrijden met de bovenste ploegen het doel. ,,Toch willen we ook iedereen laten spelen in ons team. We hebben daar deze week nog een discussie over gehad, trouwens.”

,,We wisselen alleen als het echt kan. Het kan dit seizoen dus voorkomen dat er jongens negentig minuten op de bank zitten, omdat er voor anderen wordt gekozen. We gaan niet meer wisselen om het wisselen. Tegen Blauw-Zwart kon het na 0-4 natuurlijk wel.”

vv Noordwijk
Ook voor Polman leek een basisplaats in de voorbereiding geen zekerheidje. Al was dat zijn eigen keuze. ,,Ik train een groep jongens van vv Noordwijk. En dat ging gewoon niet samen in de voorbereiding. Nu de competitie is begonnen, lukt dat wel.”

,,We spelen met die jonge gasten vaak al om half elf, elf of twaalf uur. Het is daarna wel opschieten, maar het is haalbaar. Mijn zaterdag bestaat nu uit de auto in, auto uit, voetbalelftal leiden, auto in, auto uit en zelf voetballen. Maar het is te doen en ook gezellig. We zijn zaterdag ook wat langer bij Blauw-Zwart blijven hangen.”

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Mentaal zwak Valken ’68 opnieuw onderuit: ,,Weer zo’n middag”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude