Van Nispen zaterdag is het seizoen goed gewonnen. Na een eerdere overwinning op het Leidse LSVV ’70 werd er afgelopen weekend met 1-4 gewonnen op bezoek bij Kagia. De Zilkse trein blijft doordenderen en de vraag is: waar stopt het? Aanvoerder van het team, Sven van Hensbergen, zet hoog in en denkt dat er genoeg mogelijkheden zijn: ,,Als iedereen fit blijft dan is er genoeg mogelijk.”

Het is een vreemd gezicht. Spelers die zojuist een wedstrijd hebben gewonnen en die in het veld nog een balletje met elkaar staan te trappen onder het genot van een biertje. Ongebruikelijk is misschien een beter woord, maar voor het vriendenteam van Van Nispen zaterdag is het de gewoonste zaak van de wereld.

Geld
Ook captain en doelman van de ploeg, Van Hensbergen, doet er lekker aan mee. Hij staat dan weliswaar geen balletje te trappen, maar is wel op z’n gemak in gesprek met een vaste aanhanger van de ploeg. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden veel mensen hun geld op Kagia gezet, maar de bezoekers toonden aan dat ze voetballend misschien wel de beste ploeg van de competitie zijn.

,,We willen maar één keer in de week blijven trainen en het lekker vrijblijvend houden.”

,,We hadden Kagia als een goede en misschien wel de beste tegenstander verwacht”, zei de sluitpost na afloop. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen snel op 0-2. Daarna kregen we het even moeilijk en werd het zelfs 1-2, maar na de rust hadden we wat omgezet en liepen we uiteindelijk uit naar 1-4.”

,,Als team zijnde hebben we een stroeve voorbereiding gekend, want niet iedereen was altijd aanwezig. Nu starten we in de competite compleet als team en dan hebben we gewoon een goede ploeg. Als iedereen er is dan kunnen wij in de Derde Klasse echt leuke dingen doen.”

Chill
Iets wat zeker is, is dat de ploeg gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat is na afloop ook te merken. In het veld idem dito, zo viel de spelers van Kagia ook op. Die waren ervan onder de indruk hoe rustig en ‘chill’ hun tegenstander 90 minuten lang bleef. Nu het lekker draait bij Van Nispen is het de vraag of er ook meer getraind gaat worden.

Van Hensbergen is heel stellig: ,,We zijn nu goed gestart en hebben onze ambities, maar het blijft lastig. We willen maar één keer in de week blijven trainen en het lekker vrijblijvend houden. Dan is het natuurlijk maar de vraag hoe fit je wordt en of we het conditioneel vol blijven houden.”

,,Tot nu toe kunnen we deze combinatie volhouden, dus wie weet waar het gaat eindigen. Een periode zou natuurlijk al mooi zijn. Maar we gaan het week voor week bekijken en we moeten maar eens zien of iedereen fit blijft en elke zaterdag zijn minuten kan maken.”

Van Hensbergen had vorig jaar een makkelijk seizoen. De Zilkers werden kampioen en hadden wedstrijden waarin uitslagen als 10-0 wel eens voorkwamen. In de Derde Klasse verwacht hij het in ieder geval drukker te krijgen als doelman. Is dat een dilemma? Of houdt de ex-doelman van Noordwijk wel van een beetje weerstand?

,,Tot nu toe valt het wel mee met de weerstand hoor. Vorige week had ik niet zoveel te doen, maar zoals vandaag is het wel leuk. Het is ook niet zo dat ik vorig jaar helemaal niks te doen had. Er zaten soms wel eens tegenstanders bij waar we met grote cijfers van wonnen. Dan is het niet zo leuk, nee”, besluit Van Hensbergen.

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Jeffrey Koemans toont zijn klasse bij streekderby’

Of bekijk de fotospecial Kagia – Van Nispen (zat.) in beeld.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)