In de schaduw van de alles of niets wedstrijd die FC Lisse speelde bij AFC in Amsterdam was er voor de Bollenstreekbewoners nog een tweede wedstrijd van belang voor de nabije toekomst. Mocht FC Lisse immers slagen in Amsterdam dan was een voorwaarde om in ieder geval niet direct te degraderen nog steeds een nederlaag van Kozakken Boys bij Scheveningen. Alleen dan zouden de Werkendammers alsnog direct degraderen. Het moest kortom allemaal nog één keer helemaal meezitten voor FC Lisse .

Gelijktijdig met het beginsignaal in Amsterdam trok ook scheidsrechter Gansner de wedstrijd in Scheveningen in gang. De gespannen koppies staken boven de rode Brabantse shirts uit, de thuisclub had zich vorig weekend in Noordwijk al veilig gespeeld.

Aftastend begin
Het eerste kwartier leverde geen moment van spanning voor de doelen op. Dico Jap Tjong zorgde namens de Boys voor de eerste opwinding door in duel met Ruben Koorndijk naar het kunstgras te duikelen. Gansner stond erbij en keek ernaar. Halverwege de eerste helft stichtte ook de thuisclub wat gevaar. Huseyin Dogan zette vanaf links voor en Lex Immers kwam op snelheid inlopen. Doelman Bryan Janssen en verdediger Rik Wouters blokten de poging. Kort daarna vloog een poging van Dogan net over de deklat.

Voor de pauze deden ook Ruben Koorndijk en de Vlugt nog zonder succes doelpogingen. De grote kans van voor de pauze kwam in de extra tijd van de eerste helft tot stand. Mike de Niet haalde met een halve omhaal snoeihard uit maar Janssen had er een uitstekende reflex op. De kansen om aan degradatie te ontsnappen waren bij rust voor beide teams nog volledig open; op beide velden was nog niet gescoord.

Kozakken Boys nam na de pauze meer initiatief. Dat leidde tot schietkansen voor Raily Ignacio en Mario Bilate die beiden misten. Op het uur probeerde Ignacio het maar eens met een schwalbe, echter daar had Gansner dan weer de enig juiste reactie op; geel. Kort nadat de eerste spelerswisselingen hadden plaatsgevonden openden de Brabanders de score. In de 65e minuut slingerde Bilate de bal voor het Scheveningse doel, bracht Coen Maertzdorf de verdedigers in vertwijfeling en viel de bal vervolgens bij de tweede paal binnen. Zowel Bilate als Ignacio kreeg kort daarna een enorme kans op de bevrijdende 0-2, maar de bevrijding voor de Werkendammers kwam uit Amsterdam.

Publiekswissel Immers
FC Lisse liet zich in de slotfase tegen AFC in korte tijd naar een onoverbrugbare achterstand spelen en daarmee werd de uitslag van de wedstrijd op Houtrust volstrekt onbelangrijk. Kozakken Boys pakte uiteindelijk de 0-1 zege waar het ook had mogen verliezen en bij Scheveningen ging de aandacht in de slotfase met name uit naar Lex Immers, die zijn laatste officiële wedstrijd op Nederlandse bodem speelde. Hij hield er een terechte applauswissel aan over.

Tekst: Theo Uphus
Foto: FC Lisse

Lees ook: FC Lisse degradeert uit Tweede Divisie, ruime nederlaag in Amsterdam

POPULAIRE BERICHTEN