De ene wedstrijd is de andere niet. En tegelijkertijd ook weer wel. Op sportpark De Lok creëerde VVSB vorig seizoen twee handenvol kansen om uiteindelijk met een 2-1 nederlaag aan de broek huiswaarts te keren. Op hetzelfde veld in Tiel was dat eerste ook dit keer het geval. Over de eindstand viel echter iets heel anders te melden. Met een half dozijn treffers nam VVSB op overduidelijke wijze wraak voor de eerder opgelopen onverdiende nederlaag, waarbij het met name na de pauze het publiek een galavoorstelling voorschotelde.

,,Nee, met dergelijke cijfers heb ik bij VVSB nog nooit een competitiewedstrijd gewonnen”, bekende de jarige Giovalli Serbony na afloop. De spits sierde zijn 29e verjaardag op met de 2-0 in de psychologisch belangrijke 44e minuut, om na de doelwisseling met twee puntgave assists de derde en vierde treffer in te luiden. ,,We hebben TEC vandaag geen schijn van kans gegeven en houden voor de tweede maal op rij de nul. Als je dan ook nog eens zes keer scoort is dat een heel mooi verjaarscadeau voor mij, maar ook voor de ploeg natuurlijk”, jubelde de jarige job in de Tielse catacomben.

Loon naar werken
De prestatie van VVSB mocht er dan ook zijn. Met name na de doelwisseling werd de Noordwijkerhoutse pletwals weer eens voor de dag gehaald, waar het voor de pauze ook al de bovenliggende partij was geweest. De avond was al zo fraai begonnen toen Frans van Niel al binnen een kwartier uit een vrije trap het leer bij de tweede paal op het hoofd van de hoog opspringende Peet van er Slot deponeerde (0-1). Met die voorsprong op zak trachtte VVSB door te drukken.

,,We hebben ze geen schijn van kans gegeven door volop druk te blijven zetten”

Gegroepeerd spelend lukte het TEC echter de schade verder te beperken. Loon naar werken volgde voor de bezoekers in de voorlaatste speelminuut, waarbij opnieuw een vrije trap van Frans van Niel aan de basis stond. Prachtig aangesneden plofte het speeltuig voor de voeten van Giovialli Serbony, die, eveneens bij de tweede paal, diagonaal raak schoot.

De beer los
,,Dat we twee keer scoren uit een spelhervatting is dan maar zo. We zijn goed, maar geduldig begonnen. Dat is ook een kwaliteit. We wisten daarna dat TEC na rust achterin één op één zou gaan spelen om nog een resultaat te behalen”, blikte Wilfred van Leeuwen terug op wat er zich in de tweede helft zou gaan afspelen. ,,Daar zijn we heel goed mee omgegaan. We hebben ze geen schijn van kans gegeven door volop druk te blijven zetten.” Een gegeven dat zich al snel vertaalde in twee mogelijkheden.

,,We hadden er wel tien kunnen maken, maar zes vind ik ook heel mooi hoor”

Na een solo van de onvermoeibare Richelo Fecunda kon de TEC-defensie op de doellijn voor opruiming zorgen, waarna een kopstoot van opnieuw Van der Slot via de bovenkant van de lat over de goal van Sebastiaan van der Sman verdween. Dat bleek echter uitstel van executie voor de thuisploeg. Na een knappe actie van Serbony was Tommy Bekooij het dankbare eindstation. Met de 0-3 op het scorebord was de paars-gele beer helemaal los. Terwijl de eerste TEC-supporters afdropen, hield VVSB helemaal huis.

Met uitstekend voetbal werd TEC in het laatste halfuur van het kastje naar de muur gestuurd. Dat leverde nog eens drie fraaie treffers op, waarbij de ploeg zichzelf niet spaarde. De Van Leeuwen-brigade bleef tot het laatste fluitsignaal op zoek gaan naar nog meer goals. ,,Moeite kostte ons dat overigens niet”, glimlachte Serbony na afloop. ,,Het liep gewoon heel lekker. Nee, aan Volendam hebben we geen moment gedacht. Dit is alleen maar goed voor ons zelfvertrouwen.”

Klein drankje
Bij nummer zes stopte de teller voor VVSB, dat de score zelfs nog verder had kunnen opvoeren. Serbony zat er niet mee. ,,Nee, ik reis niet mee terug met de groep. Straks vier ik met vrienden mijn verjaardag. Lekker samen op tv kijken naar het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Inclusief een drankje natuurlijk. Een kleintje dat wel, want dinsdagavond moeten we weer volop aan de bak”.

Extra feestelijk
Tevredenheid straalde ook af van het gezicht van Wilfred van Leeuwen. De oefenmeester zag zijn ploeg op deze druilerige avond op 25 punten komen. ,,En daarmee liggen we volledig op koers. Vanavond kan ik alleen maar met complimenten strooien”, verwoordde Van Leeuwen de blijdschap in het paars-gele kamp. ,,We hadden er wel tien kunnen maken, maar zes vind ik ook heel mooi hoor. Noem het van onze kant maar gerust een galavoorstelling. En nu op naar Volendam. Die ploeg gaan we het ook lastig maken”. Waarna het Noordwijkerhoutse gezelschap zich snel naar De Boekhorst begaf om de jaarlijkse Kerstveiling van een extra feestelijk tintje te voorzien.

TEC – VVSB 0-6 (0-2). 14. Van der Slot 0-1, 44. Serbony 0-2, 57. Bekooij 0-3, 62. Parami 0-4, 73. Parami 0-5, 85. Bekooij 0-6.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Ruigrok, De Rijk, Van Niel (62. Schell), Parami, Serbony (75. Pauw), Bekooij.

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)