Op het vertrouwde Nieuw Zuid rekende Quick Boys eenvoudig met 4-1 af met Harkemase Boys. Door deze derde zege in successie handhaafden de blauw-witten zich op de tweede plaats. De kloof met de eveneens winnende koploper Noordwijk bleef weliswaar intact, maar gezien de recente resultaten is de koers met nog elf duels voor de boeg nog lang niet gelopen.

,,De manier waarop we gewonnen hebben geeft gewoon een goed gevoel”, blikte man of the match Marc de Kruijs terug op het duel met de Harekieten. De bezoekers kwamen er met name in het eerste halfuur niet aan te pas. Het enige dat daarbij aan Quick Boys-zijde ontbrak waren één of meer treffers. ,,De mogelijkheden daarvoor waren er wel degelijk. We waren duidelijk de bovenliggende partij, maar uiteindelijk moest er een strafschop aan te pas komen om op voorsprong te komen.”

Buitenkansje
De 1-0 viel overigens pas in de slotfase van de eerste helft. Uitgerekend in een periode waarin Quick Boys wat minder aandrong. Daarbij scheelde het weinig of er had op dat moment zelfs een 0-1 achterstand op het scorebord geprijkt, omdat Mark Bruintjes – namens de bezoekers – halverwege het eerste bedrijf uit een vrije trap de lat boven Paul van der Helm had geraakt.

Dat de Harkemase-verdediger, Joris Voest, zijn tegenstander Jesse van Nieuwkerk even later in het eigen strafschopgebied tegen het gras werkte, kwam de thuisploeg dan ook goed uit. Cem Sahin liet dit buitenkansje niet aan zich voorbijgaan door goalie Erick Jansema vanaf elfmeter het nakijken te geven.

Niet van de wijs
Direct na de thee speelde Harkemase Boys beter. Dat leverde wel enkele mogelijkheden op voor de bezoekers, gescoord werd er echter niet. ,,Daarna pakten we het weer op en vielen kort achter elkaar twee goals, toen dacht ik dat de wedstrijd wel gespeeld was. De 3-1 was even een tegenvaller, maar we lieten ons er niet door van de wijs brengen. De 4-1 maakte even later aan het kleine beetje onzekerheid een einde.”

,,We bleven er vol voor gaan. Dat hebben we ook in die mindere periode gedaan.”

Het was De Kruijs zelf die voor de laatste treffer zorgde door vanaf de linkervleugel naar binnen te snijden en Jansema in de verre hoek het nakijken te geven. De doelpuntenmaker was blij met die goal en bekroonde daarmee een wedstrijd waarin hij naar eigen zeggen lekker vrijuit had kunnen spelen.

,,Het vertrouwen is door die drie nederlagen op rij die we na de winterstop leden, nooit echt weggeweest. We weten wat we willen en kunnen. Vooral naar onszelf blijven kijken en op deze voet verder gaan. Er komen nog voldoende wedstrijden aan.”

Kay Tejan
Bij Quick Boys, waar voor de tussentijds gehaalde Jeroen Tesselaar voor het eerst een basisplaats was weggelegd, keerde Kay Tejan, die onlangs naar het tweede elftal was teruggezet, na de thee als invaller terug. Daarmee lijken de laatste plooien tussen de aanvaller en de technische staf weer gladgestreken te zijn. Net zoals dat met het hondstrouwe blauw-witte legioen het geval lijkt te zijn. Het gemor na de recent mindere resultaten is alweer verstomd.

,,Daar waar het in het veld lekker liep, was dat ook het geval met het publiek. Natuurlijk bleven we er vol voor gaan. Dat hebben we ook in die mindere periode gedaan. Op Nieuw Zuid gelooft iedereen erin en dat is lekker. Net zo goed als dat we nu even een weekje vrij zijn. De eerstvolgende keer bij ASWH is het aan ons om te bewijzen wat we kunnen.”

Quick Boys-Harkemase Boys 4-1 (1-0) 41. Sahin 1-0 (strafschop), 61. Kaars 2-0, 64. Baten 3-0, 76. Van Putten 3-1, 78. De Kruijs 4-1

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket (76. Maynard), Tesselaar, Ravensbergen, Mahmoed, Sahin, Baten (84. Guijt), Van Nieuwkerk, Kaars (63. Tejan), De Kruijs

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Bekooij verkast naar Quick Boys: aan het ritje in de achtbaan komt een einde’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen