Vorig seizoen zette Kagia de ene na de andere monsterscore neer. Tijdens de seizoensopening ging de ploeg van Anton Wijsman door met scoren en ontsnapte het aan een nederlaag. De Lisserbroekers speelden de eerste helft ver ondermaats. Tijdens de thee deed Wijsman wat aanpassingen waarna de punten alsnog naar Lisserbroek gingen. ,,Er zijn tegenstanders die dit niet weggeven”, zei Dorus van der Voort.

De snelle aanvaller speelde een belangrijke rol in de uitwedstrijd bij FC Oudewater (4-5), ondanks dat hij begon op de bank. ,,Ik heb afgelopen donderdag een gesprek gehad met de trainer en daarin vertelde hij mij dat ik niet zou gaan beginnen. Natuurlijk baal je op dat moment, maar de trainer moet soms moeilijke keuzes maken. Gelukkig heb ik vandaag laten zien wat ik kan. Ik zie wel of ik volgende week speel. Eerst maar weer hard trainen.”

,,Je zag naarmate de wedstrijd vorderde in de tweede helft dat wij steeds beter werden en zij angstiger.”

,,De eerste helft was vandaag zo zwak, echt onherkenbaar”, vervolgde Van der Voort. ,,We wonnen geen duels, het was gewoon niet des Kagia’s. Op gegeven moment werd het 3-0. We liepen helemaal achter de feiten aan. Gelukkig deed Rens (Lamboo red.) nog wat terug uit een vrije trap en kwamen we terug in de wedstrijd. Maar voor de rust viel alsnog die 4-1.”

Wijsman moest wat veranderen en deed dat ook. Hij bracht met Van der Voort een extra aanvaller en schakelde over op een ander spelsysteem. ,,Ik hoorde tien minuten voor de rust al dat ik er in zou komen. We gingen van 4-4-2 naar 4-3-3 en ik stond aan de rechterkant. Ik had nog wel geloof dat het kon. ‘Wat zij kunnen, kunnen wij ook’, dacht ik. Je zag naarmate de wedstrijd vorderde in de tweede helft dat wij steeds beter werden en zij angstiger.”

Als rijpe appelen
Van der Voort bracht Kagia hoogstpersoonlijk terug in de race. Hij maakte de 4-2 en de 4-3. ,,We hadden daarna nog meer dan een kwartier voor nog een goal. Een paar minuten later maakten we al de gelijkmaker via Dirk-Jan Ligtenberg en dan besef je dat je de wedstrijd nog kan winnen.”

De Kagianen gingen op zoek naar de winnende, vijfde treffer. Van der Voort nam het voortouw. Een paar minuten voor tijd maakten de Lisserbroekers de sensationele comeback compleet. Tom Hoejenbos schoot met een knappe individuele actie zijn ploeg op voorsprong. Kagia hield daarna stand en nam drie punten mee naar de Kikkerbeetstraat. Volgende week tegen Van Nispen zal de ploeg in ieder geval anders moeten beginnen, weet ook Van der Voort.

,,Ik ben in ieder geval blij met de drie punten, want die zijn heilig.”

,,Ik heb denk ik wel eens gekkere comebacks meegemaakt, maar deze was ook wel aardig. De tweede helft was echt een wereld van verschil in vergelijking met de eerste. Zoals we na rust speelden moeten we altijd doen. Dit moet voor ons een waarschuwing zijn. Volgende week moeten we wel direct bij de les zijn en goed starten. Er zijn namelijk ook tegenstanders die dit niet weggeven. Ik ben in ieder geval blij met de drie punten, want die zijn heilig.”

FC Oudewater – Kagia 4-5 (4-1). 5. Rijsbergen 1-0, 15. Venhof 2-0, 17. Lalau 3-0, 32. Lamboo 3-1, 35. Griffioen 4-1, 52. Van der Voort 4-2, 72. Van der Voort 4-3, 76. Ligtenberg 4-4, 84. Hoejenbos 4-5.

Archieffoto: Johanna Wever