Warmunda had aan de wedstrijd tegen Bernardus minimaal een punt over kunnen houden. Met een beetje geluk had de ploeg van Ayhan Gargili op z’n minst gelijkgespeeld. Maar na een vroege achterstand wisten de blauw-witten, ondanks een flink aantal kansen, niet tot scoren te komen. Daarom won de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk met 0-1.

De Warmonders startten te voorzichtig en lieten het Bernardus te veel toe om gevaarlijk te worden voor de goal van Rens van der Zwet. Dat resulteerde uiteindelijk in de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Vanaf de dertigste minuut van de wedstrijd beteugelde Warmunda de aanvalsdrang van Bernardus. Dat kwam vooral door een tactische zet van trainer Gargili, die Brian van Noort in de verdediging zette, in plaats van het middenveld. Daardoor kreeg Warmunda wat meer defensieve controle op de wedstrijd, zo beaamde hij zelf na afloop.

Loopwonder
„Ik deed dat om de doorlopende middenvelder van hun op te vangen. De tegenstander speelde de lange bal op de spits en de nummer tien vloog er dan vaak over heen.”

,,Necmettin Imac, die eerst op die tien stond, is een geweldige voetballer, maar niet meer het grootste loopwonder. Maar als ik hem eraf haal, mis ik zijn voetballende kwaliteit. Ik ben een trainer die graag voetbalt, dus dat doe ik niet. Dat we het daarom zo konden oplossen was ideaal.’’

Met drie man op één lijn achterin oogde de achterhoede solide en werden de aanvallen van de Paarshemden er vrij gemakkelijk uitgehaald. Volgens Gargili was het voorlopig een eenmalige omzetting.

,,Helaas viel de bal vandaag niet goed, maar we hadden de gelijkmaker dik en dik verdiend.”

„De volgende keer starten we weer met 4-3-3, maar als er tijdens de wedstrijd weer iets anders gevraagd wordt, dan is dit een mooie oplossing.’’

De tactische zet om Van Noort achterin te zetten bleek bijna goud waard. Warmunda kwam daarna amper in gevaar. De thuisploeg kon daar zelf in de eerste helft overigens aanvallend ook weinig tegenover stellen. In helft twee, met het inbrengen van Bilal El Kourami, ging dat een stuk beter. Gescoord werd er echter niet meer.

Balvaste spits
„Het is heel belangrijk dat hij weer terug is in mijn elftal na z’n blessure. Bilal is een jongen die een bal kan vasthouden en het spel kan verleggen. Hij kan ook de nodige kansen voor ons creëren’’, zo sprak Gargili tevreden over zijn spits. Ook aanvoerder Imac werd blij van de terugkeer van El Kourami.

„In de eerste helft schoten we de ballen naar voren, maar werd ‘ie direct weer ingeleverd. Toen Bilal in onze ploeg kwam, konden we gaan voetballen. Daardoor creëerden we als ploeg kansen en hij zelf ook. Hij kan een goal maken en dat is voor ons ook nog is erg belangrijk. Helaas viel de bal vandaag niet goed, maar we hadden de gelijkmaker dik en dik verdiend. De volgende keer moeten we een beetje geluk hebben en dan vliegt die bal wel binnen.’’

Warmunda – Bernardus 0-1 (0-1) 17. Valk 0-1

Warmunda: Van der Zwet, Mastemaker, Arnst, Holverda, Van der Voort (71. Smit), Imac, Van Noort, Özmen, Missiria, Harmouch (61. De Vos), Kortekaas

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Koninklijke HFC

Lees ook: ‘Teylingen moeizaam langs Altior’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 24 nov.
GVVV14.30VVSB
Jong FC Groningen14.30Noordwijk
FC Lisse14.30Eemdijk
SC Feyenoord14.30Ter Leede
Swift14.30FC Rijnvogels
Te Werve14.30Valken '68
Zwammerdam14.30Van Nispen (zat.)
Blauw-Zwart14.30VVSB (zat.)
Stormvogels VVIJ14.30Kagia
Quick Boys15.00Achilles '29
FC Lienden15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Scheveningen
SJC18.00Hoek
Zo. 25 nov.
Hillegom14.00AFC '34
KDO14.00Foreholte
RVC '3314.00Teylingen
Graaf Willem II/VAC14.00Van Nispen (zon.)
Alphen14.00Warmunda