Tegenspoed was in zijn succesvolle trainerscarrière een nauwelijks bekend fenomeen voor Ted Verdonkschot. Als een dreun kwam de afscheidsboodschap van Quick Boys. Om gezichtverlies te voorkomen wil de Haarlemmer afsluiten met een goede tweede seizoenshelft. De start was in ieder geval uitstekend. Een tactische vondst van de Haarlemmer bracht een pover Quick Boys de zege in de derby bij Noordwijk (0-2).

‘You hate him or you love him.’ Jaap van Duijn, enfant terrible van Quick Boys. Zelden zal iemand zoveel aversie hebben opgeroepen als de voormalig speler van Feyenoord, PSV en ADO Den Haag. Voor een speler met zijn voetbalkwaliteiten staat Van Duijn veel te vaak ter discussie. Van Duijn werd in de eerste seizoenshelft regelmatig vervloekt door fans, medespelers en coach Ted Verdonkschot. Hij was zelfs een tijd buiten beeld voor de hoofdmacht.

Vandaag was weer zo’n dag dat de aanhang van Quick Boys Van Duijn in de armen sloot. Met twee treffers had hij Noordwijk de nek omgedraaid. Een experiment met de vleugelaanvaller als schaduwspits pakte goed uit. Van Duijn hoefde niet continu achter de opstomende Raymond Manuputty aan en kon zich concentreren op datgene waar hij goed in is: aanvallen. Acht minuten voor rust schoot hij met een kanonskogel in de bovenhoek alle frustraties van zich af. Drie minuten later volgde zijn tweede goal met een bekeken schuiver.

Moedeloos

Noordwijk-coach Dogan Corneille zag het tot zijn grote ergernis gebeuren. ,,Het waren twee identieke goals, puur op fysieke kracht. Daarin zijn zij sterker dan ons.” De tegengoals waren hem een doorn in het oog. Helemaal moedeloos werd hij van het spel van zijn ploeg in het eerste bedrijf. Noordwijk begon nog aardig, maar viel daarna ver terug. ,,De eerste helft speelden we alleen maar lange ballen. Dat gaat er bij mij echt niet in. We trainen er nooit op.”

Behoudens de twee goals liet Quick Boys ook niet veel zien, al streed de ploeg wel voor iedere meter. Verdonkschot vond dat achteraf de grootste winst. ,,Iedereen was ervan overtuigd dat het zo niet verder kon. Daarom hebben we het strijdplan iets aangepast. Na een onwennig begin pakten we het goed op.”

In de tweede helft moest Noordwijk komen en dat deed ploeg dan ook. Het inbrengen van Maik van Zanten na een uur spelen bleek een kwaliteitsimpuls. De watervlugge aanvaller was een paar minuten na zijn entree dicht bij de 1-2, maar doelman Martijn de Zwart redde met een katachtige reflex.

Uitblinker De Zwart

Noordwijk liet het er niet bij zitten en kreeg nog twee enorme kansen. Van Zanten verscheen vrij voor De Zwart, maar wederom kwam de keeper als winnaar uit de strijd. De Zwart toucheerde een inzet van de Hillegommer licht met zijn handen en zag tot zijn genoegen de bal op de paal belanden. Even later liet Mohammed Faouzi nog een grote kans onbenut.

Op de druk bezochte Duinwetering was iedereen vooraf nog goedgemutst. De nieuwbouw nadert zijn voltooiing, al wordt de complete oplevering pas in juni verwacht. Hoewel er nog het nodige moet gebeuren, is één ding zeker: het nieuwe complex komt er schitterend uit te zien. De tribune werd vandaag al in gebruik genomen.

Het spel van Noordwijk, dat onder Dogan Corneille eveneens flink in ontwikkeling is, bleef aanvankelijk achter. De opgelopen schade kon vervolgens in de tweede helft niet meer worden gerepareerd. Een niet groots spelend Quick Boys boekte een zakelijke zege en passeerde Noordwijk, dat op basis van de tweede helft meer had verdiend, in de strijd om de tweede periode. Met dank aan één man: Jaap van Duijn.

Noordwijk – Quick Boys 0-2 (0-2). 37. Van Duijn 0-1, 40. Van Duijn 0-2

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Hoogkamer, Hoogerwaard, Bosma, Goncalves, Splinter (61. Van Zanten), Mertens (66. Cornelissens), James, Faouzi, Lomis

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Ruijter, Derlagen, Van der Plas, Woudenberg, Zwarthoed (88. Driebergen), Den Hartog (73. Verplancke), Ketting, Van Duijn (84. Bekooij).

Foto: Ron van der Linden

Samenvatting Noordwijk TV

[youtube id=”VWvTu4p_PI8″ width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”JaY-F_UteJ0″ width=”620″ height=”360″]

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)