"banner

Hillegom is erin geslaagd om het bizarre verhaal van de nacompetitie een vervolg te geven. Na de overwinning van afgelopen donderdagavond op Kolping Boys (5-2) wist de ploeg van Arend Jan Kranenburg zondagmiddag ook te winnen van Spartanen (2-0). Het duo Aiden Ryan – Jasper van Trigt hielp de blauw-witten aan de overwinning.  

,,Of dit opstaan uit de dood is?”, vroeg de smaakmaker van de middag, Ryan, zich hardop na afloop af. ,,Ik denk dat je dat wel kunt zeggen, ja.” De rappe buitenspeler hielp zijn ploeg met wervelde acties en een doelpunt aan de overwinning.

Het besef moet bij tijd en wijle nog landen op De Zanderij. De ploeg degradeerde tegen HSV. Toch staat het drie weken later, met dank aan een herkansing, alsnog in de finale van de nacompetitie. Toch leeft de ploeg ontspannen. Het optreden van de Hillegommers tegen Spartanen geeft die woorden kracht.

Droomstart
De ploeg van Kranenburg opende de halve finale van de nacompetitie zoals gewenst. Ryan speelde zich vanaf de linkerkant knap vrij en trok de bal voor het doel. Van Trigt, die achter spits Ronald Turenhout acteerde, reageerde attent bij de eerste paal: 1-0. Even later liet Ryan zich weer van zijn beste kant zien door een schitterende actie vanaf de rechterkant in te zetten. Niels van Dooren, die zijn basisdebuut maakte, kon het voorbereidende werk niet bekronen met een doelpunt.

,,Ik voelde me erg vrij in mijn acties”, erkende de uitblinker aan Hillegomse zijde na afloop. ,,Dat had ik van de week tegen Kolping Boys ook al. Het gaat op dit moment lekker. Misschien moeten we vaker twee weken niet trainen”, grapte de aanvaller.

,,We hebben vandaag gespeeld zoals Hillegom moet spelen: volle bak en constant de duels aangaan.”

De thuisploeg domineerde de eerste helft en leek op een comfortabele middag af te gaan. De ploeg kwam nog met de schrik vrij nadat doelman Rahim Gök een bal bij een vrije trap losliet. De inzet van Spartanen ging in het doel, maar de vlag voor buitenspel ging omhoog. Aan de andere kant waren Turenhout en Van Dooren dichtbij de 2-0, maar hun inzet ging naast het doel.

Opluchting
In het tweede bedrijf gingen de Hillegommers iets meer naar achter lopen. Daardoor leek een tegentreffer in de maak. Gök tikte kort na de pauze de bal goed over de goal heen en voorkwam de gelijkmaker. Even later moest Frank de Groot op de doellijn redding brengen. Kort daarna was het de beurt aan Hillegom. Van Trigt kreeg de bal op het middenveld ingespeeld en zag Ryan diepgaan. De buitenspeler kreeg de bal en rondde beheerst af: 2-0. De opluchting was groot aan de kant van de blauw-witten.

,,Jasper en ik kunnen elkaar goed vinden”, vond Ryan. ,,We hebben in de jeugd veel met elkaar samen gespeeld, dus we weten van elkaar hoe we spelen. Het is lekker dat het er vandaag uit kwam. We hebben vandaag gespeeld zoals Hillegom moet spelen: volle bak en constant de duels aangaan. Ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn over deze wedstrijd. Laten we dit meenemen naar Assendelft, want daar hebben we dit seizoen nog niet van gewonnen.”


Finale
De bezoekers drongen wat meer aan en waren met regelmaat te vinden op de helft van de thuisploeg. De thuisploeg ontsnapte tien minuten voor tijd aan een aansluitingstreffer. Een vrije trap, die net buiten het strafschopgebied genomen werd, belandde op de lat.

Na een goede bal van Peter van Leeuwen op de ingevallen Calvin Arendse leek de beslissende treffer gemaakt te worden. Arendse omspeelde zijn directe tegenstander en legde het leer keurig af op Ryan. Die schoot echter van dichtbij over. Gelukkig voor hem kwam Hillegom niet meer in de problemen en kon het zich opmaken voor de finale. Deel twee van Hillegomse sprookje werd zodoende succesvol afgesloten.

SV Hillegom – SV Spartanen 2-0 (1-0) 1. Van Trigt 1-0, 60. Ryan 2-0

Hillegom: Gök, Van den Berg, Ten Have, De Groot, Van Leeuwen, De Jong, Pijpers (86. Haagmans), Van Trigt, Ryan, Turenhout (90. Buitendijk), Van Dooren (75. Arendse).

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Hillegom naar finale nacompetitie na winst op SV Spartanen’ 

Interview Aiden Ryan


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)