Voor de tweede week op rij kwam zondagtopklasser VVSB op zaterdag in actie en wederom met een prima resultaat tot gevolg. Na de 5-0 thuiszege op ADO ’20 werd nu ook overtuigend gewonnen bij WKE. Het werd in Emmen 0-2 voor de Noordwijkerhouters. ,,Dit was weer het oude VVSB”, glunderde Tomas Tavilla. 

,,We zaten er vanaf het begin direct goed in en hebben een prima wedstrijd gespeeld”, vervolgde Tavilla. ,,Het positiespel was weer uitstekend verzorgd. Als we de bal niet hadden, was het even zoeken en had het scherper gekund, maar aan de bal waren we prima. Al met al kunnen we  tevreden zijn.”

De jarige Stefan Kraaijvanger opende na een kwartier spelen de score uit een vrije trap. In de tweede helft gooide Tavilla met een rake kopbal de wedstrijd in het slot (0-2). ,,De bal kwam via het middenveld bij Maikey Parami en hij gaf een voorzet. Na een misverstand tussen de doelman en mijn directe tegenstander, die allebei niets deden, kon ik de bal inkoppen.”

Goede reeks

Met de tweede overwinning binnen een week lijkt VVSB zijn vormcrisis definitief te boven. In nauwelijks zes weken tijd vertroebelde het zorgvuldig opgebouwde perspectief op de titel. ,,Dat realiseren wij ons ook wel”, stelt Tavilla. ,,We hebben een mindere fase gehad. Het voetbal was niet eens slecht, maar het liep even niet qua resultaat. Het is jammer dat het zo gelopen is, maar het zij zo. We willen nu met een goede reeks afsluiten en mooi voetbal blijven spelen.”

VVSB achterhaalde door de zege nummer twee UNA, dat nog wel een duel tegoed heeft. De paarsgelen hebben niet specifiek het vizier op de Brabanders gericht. ,,Ik heb geen idee wat het doel is”, vertelt Tavilla. ,,We willen zo hoog mogelijk eindigen. Een periodetitel hebben we al op zak en daar zijn we blij mee. Als we dit spel blijven voortzetten, zullen we denk ik blijven winnen.”

WKE – VVSB 0-2 (0-1). 14. Kraaijvanger 0-1, 57. Tavilla 0-2.

VVSB: Van der Meer, Van der Slot (61. De Rijk), Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony (76. Van Laere), Tavilla.

Archieffoto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)