Met een tweede overwinning in successie zette Rijnsburgse Boys zaterdagmiddag op sportpark De Boshoek een flinke stap richting middenmoot. Een verdiende 2-3 zege overigens voor het geel-zwarte collectief, dat tegen HHC Hardenberg liet zien wel degelijk als  team te kunnen strijden.

De beloning daarvoor in de vorm van drie kostbare punten werd in de lange, maar feestelijke terugreis richting Rijnsburg dan ook gekoesterd.

Met name voor matchwinnaar Maikey Parami waren de herinneringen aan het uitstapje richting Overijssel zoet. Want naast de derde en beslissende geel-zwarte treffer, leverde de aanvaller bij de openingsgoal ook nog eens de assist.

Collectief
,,Altijd lekker natuurlijk, maar vandaag was het echt de verdienste van het hele team dat we als winnaar van het veld stapten. We hebben duidelijk geleerd van de eerdere nederlagen dit seizoen. Dat is naast de drie punten misschien wel de grootste winst deze middag. Het levert opnieuw een stukje zelfvertrouwen op na de moeilijke fase die we achter de rug hebben”, aldus de aanvaller.

,,Waar we anders nog weleens van slag raakten door tegenslagen, gingen we dit keer op de ingeslagen weg voort.”

Het toegenomen zelfvertrouwen bleek al vanaf de start. De in de diepte weggestuurde Parami leek kansloos op een lange bal. Op eigen kracht heroverde de aanvaller het leer, om de attente Joël Tillema in stelling te brengen, waarna de 0-1 een feit was. Parami: ,,Daarna kon het alle kanten op, waarbij we bij vlagen goed voetbal lieten zien. Dat leidde alleen niet tot meer treffers van onze kant.”

Carambole
Integendeel zelfs, want na een klein halfuur kantelde het duel richting de thuisploeg. Eerst werd een aanval over de linkervleugel van dichtbij door Shkodran Metaj in de 1-1 omgezet, waarna nog geen drie minuten later ook nummer twee achter Richard van Nieuwkoop lag.

Een als voorzet bedoeld schot van Ashwin Manuhutu verdween pardoes tegen de touwen nadat het onderweg via een Rijnsburgs-been een onbedoelde carambole meekreeg.

Jason Halman houdt twee verdedigers van HHC Hardenberg bezig

,,Waar we anders nog weleens van slag raakten door tegenslagen, gingen we dit keer op de ingeslagen weg voort. Niet veel later knalde Donny van Oijen ons met een streep vanaf 18 meter weer naast HHC. Terecht.”

Van Oijen, die dit keer in de spits de voorkeur kreeg boven Giovalli Serbony, diende met dit doelpunt zijn ploeg een ‘vertrouwensinjectie’ toe die zijn uitwerking niet miste. Na de doelwisseling sloegen de Uien de maat.

,,Het is nu aan ons om aanstaande zaterdag bij Kozakken Boys te laten zien dat dit geen toevalstreffer was.”

De zoektocht naar de derde treffer leidde halverwege het tweede bedrijf tot een hernieuwde voorsprong. De al voor de thee voor Jordy Strooker ingevallen Niek Ossevoort nam goalie Sander Danes scherp onder vuur, waarna Parami in de rebound de klus klaarde (2-3).

Ranglijst
,,Vervolgens lieten we ons niet inzakken, ook al wisten we dat HHC Hardenberg nu wel zou gaan komen. Dat deden we goed, want uiteindelijk hebben we in de slotfase weinig tot niets weggegeven. Het resulteerde in een verdiende zege na een wedstrijd waarin we in ons zelf bleven geloven. We doen goede zaken op de ranglijst. Het is nu aan ons om aanstaande zaterdag bij Kozakken Boys te laten zien dat dit geen toevalstreffer was.”

HHC Hardenberg-Rijnsburgse Boys 2–3 (2-2). 11. Tillema 0-1, 27. Metaj 1-1, 30. Manuhutu 2-1, 38. Van Oijen 2-2, 69. Parami 2-3

Rijnsburgse Boys:  Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Opoku, Prijs, Kodalak, Tillema, Strooker (42. Ossevoort), Jongeneelen (84. Serbony), Van Oijen (72. Halman), Parami


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC