"banner

SV Hillegom is klaar met de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester. De club maakte afgelopen zaterdag bekend dat Stefan Teeken vanaf volgend seizoen eindverantwoordelijk is voor de prestaties van het eerste elftal. De oud-trainer van sv Hoofddorp, Legmeervogels en Overbos volgt de Hillegommers al jaren en is erg content met zijn nieuwe job. 

,,Het is een mooie vereniging”, opent de nieuwbakken oefenmeester van de Hillegommers. ,,Met mijn oude clubs heb ik ook al tegen ze heb gespeeld. Hillegom heeft een prachtige accommodatie en sinds de samenvoeging van de Hillegomse clubs is het een erg interessante vereniging geworden.”

Stap vooruit
Een paar weken geleden werd nog bekend gemaakt door VVSB dat Teeken de technische staf van de club zou gaan versterken. Hij deed al analyses voor het eerste elftal van de Noordwijkerhouters maar is nu ook nog assistent-trainer van Jack Honsbeek. Dat hij de stap van de Tweede Divisie naar de Eerste Klasse in het zondagvoetbal maakt, ziet hij niet als een stap achteruit. Integendeel zelfs.

,,Ik heb twee jaar geleden ook een open sollicitatiegesprek gehad met de club.”

,,Ik zie het absoluut als een stap vooruit. Ik ben een aantal jaar hoofdtrainer geweest en daar ligt mijn ambitie ook. Ik denk dat we van beide kanten goed bij elkaar passen. Hillegom is een club die het graag met eigen jongens wil doen, dat past sowieso bij mij. Daarnaast is het een spelersgroep met intrinsieke motivatie. Voor de training doen ze bijvoorbeeld hun eigen fysieke oefeningen met de medische staf. Dat staat me heel erg aan.”

Sollicitatie
Het is niet de eerste keer geweest dat Teeken solliciteert bij de Hillegommers. Twee jaar geleden toen bekend werd gemaakt dat Bas Naber vertrok bij de club, solliciteerde hij ook al voor de functie als hoofdtrainer. De club koos op dat moment voor Arend Jan Kranenburg, die al bij de club betrokken was als assistent en trainer van het tweede elftal.

,,Ik heb twee jaar geleden ook een open sollicitatiegesprek gehad met de club”, gaat Teeken verder. ,,Ik denk en hoop dat ik toen een goede indruk heb achtergelaten. De gesprekken zijn dit jaar trouwens snel gegaan. Ik heb vorige week nog met de spelersraad, technische staf en het bestuur gezeten.”

,,Ik lees me altijd goed in over de clubs. We hebben twee sessies met elkaar gehad en op basis daarvan ben ik aangesteld als de nieuwe trainer. Ik denk dat het ook heeft geholpen dat ik een verleden heb bij clubs uit de categorie West-1 en West-2. Dat helpt qua netwerk ook mee.”

,,Arend Jan heeft me ook gefeliciteerd via Linked-in, dus dat is mooi”

Aangezien VVSB vaak op zaterdag speelt in Tweede Divisie, biedt dat hem de mogelijkheid om op zondag bij zijn nieuwe club te gaan kijken. Dat zal hij dan ook, waar kan, gaan doen. Hillegom zocht een trainer met de papieren TC-1 en heeft die dus met Teeken gevonden. De trainer denkt dat hij ook naast het trainingsveld kan mee helpen en denken bij de club.

Linked-in

Dat het dit seizoen wat minder gaat met Hillegom in vergelijking met voorgaande jaren is een understatement. Teken wijt dit aan het aantal goals wat de ploeg kwijt is geraakt afgelopen zomer. Toch ziet de oud profvoetballer van onder andere Telstar een hoop positieve punten van de club dit seizoen.

,,Als je naar de cijfers kijkt, dan zie je dat ze weinig doelpunten tegen krijgen en dat betekent dat de organisatie er goed in zit bij de ploeg. Ze werken hard voor elkaar, dus ik denk dat het wel goed komt.”

Ondertussen probeert Teeken in ieder geval voor zichzelf een beeld te schetsen over de sterkere en zwakkere eigenschappen van de spelersgroep. ,,Of ik binnenkort een kop koffie ga drinken met Kranenburg? Haha, ik zal in ieder geval contact met hem opnemen. Arend Jan heeft me ook gefeliciteerd via Linked-in, dus dat is mooi. Ik ga me de komende weken op de zondagen op Hillegom richten om een beter beeld van de club te krijgen.”

Foto: Het Amsterdamsche Voetbal / Hans van Beek

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)