"banner

,,Ik wil hier de komende jaren iets neerzetten.” Stefan Teeken is ambitieus. Zowel tijdens de wedstrijd als tijdens de trainingen. De nieuwe trainer van Hillegom staat na een half jaar bij VVSB als assistent-trainer weer op eigen voeten. En dat voelt goed, zeker met zes punten uit twee duels op zak.

Afgelopen zomer nam Teeken het stokje over van Arend Jan Kranenburg. Die besloot na vier seizoenen afscheid te nemen van de club en zich te richten op zijn carrière bij Players United. Als afscheidscadeau hij de club lijfsbehoud en dat was cruciaal volgens Teeken.

,,Ik ben Arend Jan onwijs dankbaar dat hij deze ploeg in de Eerste Klasse heeft gehouden”, is de nieuwe trainer lovend over zijn voorganger. ,,Er kan hier veel veranderen in korte tijd. Het glas is op dit moment weer half vol bij deze club.  Laten we hopen dat we deze positieve ‘vibe’ vast kunnen houden.”

Frenkie de Jong
De start van de nieuwe trainer is tot op heden perfect. Oké, de Hillegommers werden in Districtsbeker uitgeschakeld, maar de ploeg pakte uit de eerste twee wedstrijden de volle buit. Er is al een groot verschil te zien in vergelijking met vorig seizoen. De kern van het elftal is bijna hetzelfde gebleven, maar de posities van de spelers niet. Zo was Mike van Veen de eerste twee wedstrijden de linksback van het elftal en stond Joris van Dongen in het centrum van de defensie.

,,Excelsior gaat toch ook niet ineens voor Europees voetbal spelen?”

,,Ik werd vorig seizoen in december aangesteld als nieuwe trainer bij deze club. Sindsdien had ik de mogelijkheid om te kijken naar deze ploeg. Daarom wist ik al snel hoe ik wilde spelen en wat er mogelijk was. Ik had de opstelling voor de eerste speelronde grotendeels in februari al af.”

,,We hebben bijna een geheel nieuwe achterhoede en daar kan het ook zeker nog beter. Met Joris (Van Dongen, red.) proberen we meer voetbal van achteruit te krijgen. Ik weet dat hij daar in de jeugd heeft gespeeld. Je moet het vergelijken met de ‘Frenkie de Jong-rol’.”

Excelsior
Nu iedere speler z’n taak kent is het zaak om naar een doelstelling toe te werken. ,,We hebben aan het begin van het seizoen met z’n allen een doelstelling opgeschreven. Daar kwam vaak uit dat we misschien vierde konden worden met een periode. Ik heb wel aan de jongens gevraagd of dat realistisch is. We moeten ons realiseren dat we vorig seizoen twaalfde zijn geworden. Excelsior gaat toch ook niet ineens voor Europees voetbal spelen?”

Teeken was vorig jaar overigens niet de enige die op de baan als hoofdtrainer van Hillegom-1 solliciteerde. ,,Ik ben onwijs blij met het vertrouwen van de club. Volgens mij waren er dertig trainers die hier de coach wilden worden. De faciliteiten hier zijn fantastisch. Zeker voor een eersteklasser. Ik hoop dat ik hier voor de lange termijn mag blijven zitten. Ik wil hier de komende jaren iets neerzetten.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Erik ten Hag en Stefan Teeken hebben dezelfde luxeproblemen (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW