Voor velen kwam het nieuws uit de lucht vallen: Dogan Corneille naar Willem II. De oefenmeester blijft actief op de Duinwetering maar gaat parttime werken in Tilburg. En nu het verhaal er achter duidelijk wordt, is ook de trainer van Noordwijk aangenaam verrast over de snelheid van zijn transfer. Van assistent-coach van de Feyenoord-jeugd, naar tweede assistent bij een Eredivisie-club. Corneille beleeft een mooie week.

,,Mijn eerste werkdag heb ik al gehad”, lacht de 42-jarige trainer. En dat terwijl afgelopen zaterdag pas het eerste contact werd gelegd tussen beide partijen. Corneille legt uit hoe Willem II bij de Noordwijkse trainer kwam. ,,Eigenlijk gebeurde dat bij HHC Hardenberg-uit, de kwartfinale van de landelijke amateurbeker. De trainer van HHC is Marcel Groninger. Daar heb ik altijd goed contact mee. We whatsappen elkaar regelmatig door het jaar heen. Het is een fijne vent, we denken ook op dezelfde manier over voetbal.”

,,Ik zei tegen hem dat ik nog wel op zoek was naar een mooie uitdaging”, vervolgt de trainer van de Hoofdklasse. ,, Zo gaat dat in het voetbal, je helpt elkaar met je netwerk. Zodoende kwam mijn naam bij Willem II terecht. Groninger heeft nog gewerkt bij FC Groningen onder Erwin van Looi, die nu de nieuwe trainer is van Willem II.”

Klik
Het balletje ging rollen. Corneilles nummer werd doorgegeven aan Erwin van der Looi en maandag mocht Corneille al op gesprek komen in Tilburg. In een goed gesprek met Reinier Robbemond, de eerste assistent van Willem II bleek dat de eerste klik er was tussen beide partijen. De club en de werkwijze pasten ook in het beeld van Corneille zelf. Al snel volgden er meerdere gesprekken met onder meer Van der Looi zelf en de algemeen directeur van de Tilburgse club. Zodoende stond de hoofdtrainer van Noordwijk vrijdag al voor de groep in Tilburg.

,,Meteen voor de leeuwen gegooid”, lacht Corneille. ,,Het bevalt me heel erg bij een Eredivisie-club. De professionaliteit is fantastisch. Maar weet je, dan zie je eigenlijk ook hoe goed Noordwijk is georganiseerd. En in principe blijft het voetbal. Mijn oefeningen zijn in de basis bij beide clubs echt niet heel veel anders. Alleen zie je natuurlijk een duidelijk kwaliteitsverschil. Maar het is prachtig. Zo’n kans krijg je niet zomaar. Mijn CV is niet slecht, ik heb in de top van de amateurs gewerkt en ervaring opgedaan bij Feyenoord. Het ligt alleen aan jezelf wat je er mee doet. Willem II heeft ook referenties opgevraagd in Rotterdam, maar die waren louter positief. Alleen bij Feyenoord richtte ik me natuurlijk op opleiden. Nu ben ik met senioren bezig en gaat het gelijk om presteren. Dat wilde ik heel graag.”

Privéleven
Voor Corneille is het werken op parttime basis bij twee verschillende clubs dus geen unicum, maar wie een kijkje in de agenda van Corneille mag nemen ziet dat de 42-jarige trainer het er niet rustiger op krijgt. ,,Alle ochtenden ben ik door de weeks bij Willem II. De ochtendtraining ben ik er dus altijd bij. Op de dagen dat ik Noordwijk niet hoef te trainen zal ik ook in Tilburg zijn. Op wedstrijddagen zal ik misschien heen-en-weer reizen. Maar ik heb tegen Willem II gezegd dat ik ook mijn privéleven wil bewaken. Dat begrepen ze. Maar als Willem II op zaterdag een late avondwedstrijd speelt, bijvoorbeeld om 21.00 uur. Dan ga ik na de wedstrijd van Noordwijk die kant op. Waarschijnlijk ga ik op de tribune zitten om een perspectief van bovenaf te hebben.”

Waar het amateurvoetbalseizoen nog moet beginnen heeft de trainer van Noordwijk dus al een schitterende transfer gemaakt. Van de overgang van Corneille naar Willem II gaat Noordwijk niks merken belooft de hoofdtrainer. ,,Het bijt elkaar inderdaad niet. Of de club trots is op deze transfer? Dat zou je ze zelf moeten vragen, maar ik heb in ieder heel veel leuke reacties gehad! Wie weet ga ik ooit op een dag fulltime aan de slag ga bij Willem II als die mogelijkheid er is. Ik houd wel van continuïteit. Maar dat is nu nog niet aan de orde. Bij Noordwijk werkzaam zijn, vind ik nog hartstikke leuk.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC