Het borrelde al weken, volgens Yordi Teijsse. Tot de frustraties van de afgelopen maand rond de tachtigste minuut van de wedstrijd tussen Quick Boys en ODIN ’59 tot een ontploffing kwamen voor de Katwijkse dug-out. Volgens de spits werd hem verweten dat hij ‘meer moest gaan doen’ vanaf de bank. Teijsse ging verhaal halen en beende na een korte discussie naar de kleedkamers.

,,De negatieve benadering binnen de club ben ik helemaal zat”, meende de nog hoorbaar gefrustreerde Teijsse. Dat Quick Boys uiteindelijk met 1-0 won thuis van ODIN ’59, was slechts een doekje tegen het bloeden. Het kwaad was vlak daarvoor al geschied.

,,Ja, Yordi heeft op eigen initiatief het veld verlaten, maar als dat niet gebeurd was had ik hem toch sowieso gewisseld”, bevestigde Aandewiel de beslissing van de clubtopscorer om de kleedkamers op te zoeken.

Achteraf bleek het vuurtje tussen de club en de spits dus een paar weken geleden al te zijn aangewakkerd. De clubtopscorer gaf een maand geleden bij de club aan te willen vertrekken bij Quick Boys. ,,Een van de redenen is dat alle betrokkenen rondom het team zo negatief zijn dit seizoen. Dat heb ik al eerder aangegeven. Ik had het gevoel dat de staf me op deze manier uit de tent wilde lokken. Een steek in de rug.”

,,Niemand is hier groter dan de club. Dit gedrag kunnen we niet accepteren en krijgt zeker een staartje in de vorm van een gesprek met Yordi.”

,,De consequenties die er nu aan verbonden zijn accepteer ik. Dat hoor ik vast komende maandag wel bij de training. Ik weet dat het ver gaat om van het veld te stappen. En dat het team boven alles staat. Maar ik ben heel erg verdrietig op dit moment. Ik voel me echt te negatief behandeld. Dit kan ik gewoon niet accepteren. Er zijn spelletjes gespeeld.”

Gesprek
Aandewiel hield zich op de vlakte over de eventuele sancties, maar vond dat Teijsse op zijn beurt te ver was gegaan door van het veld te stappen. ,,Bij een club als Quick Boys gelden bepaalde regels en normen. Die staan hier hoog in het vaandel en daar heeft iedereen zich aan te houden.”

,,Niemand is hier groter dan de club. Dit gedrag kunnen we niet accepteren en krijgt zeker een staartje in de vorm van een gesprek met Yordi. Dat zal na het weekend plaatsvinden. Over eventuele te treffen maatregelen doe ik nu geen uitspraken. We gaan eerst in gesprek.”

Afkoopsom
De spits wilde zelf al verder op de zaken vooruit lopen en gaf aan dat hij bezig was aan zijn (voorlopig) laatste seizoen op Nieuw Zuid. De aanvaller heeft nog wel een doorlopend contract, waardoor eventuele belangstellende clubs 40.000 euro voor hem neer moeten leggen. In het geruchtencircuit worden Kozakken Boys en Katwijk genoemd. Teijsse wilde daar zelf niet op ingaan.

,,Quick Boys zegt in mij te hebben geïnvesteerd. Dat weet ik, maar ze weten ook dat ik in het buitenland vier keer zoveel verdiende dan hier.”

,,Weet je, ik gun Quick Boys het beste. Maar ze weten dat ik ongelukkig ben. Ze willen dat elke cent van de afkoopsom die er boven mijn hoofd hangt wordt afbetaald. Quick Boys zegt in mij te hebben geïnvesteerd. Dat weet ik, maar ze weten ook dat ik in het buitenland vier keer zoveel verdiende dan hier.”

,,Ik vind dat Quick Boys zich niet menselijk opstelt in deze. Aan de andere kant is het ook een les naar mijzelf. Ik heb samen met mijn zaakwaarnemer een handtekening onder dit contract gezet. Het geld dat er nu voor mij betaald moet worden is nogal wat. Dat is te doen voor een profclub, maar niet zomaar voor amateurverenigingen.”

Signalen
De aanvaller heeft bewust voor de openheid richting de media gekozen na het incident op het veld. ,,De club heeft de afgelopen weken genoeg signalen kunnen ontvangen dat ik niet in mijn vel zat, maar bewust ervoor gekozen om het misschien over te laten waaien. Ik ben altijd eerlijk geweest, naar iedereen. Maandag kom ik netjes trainen en het enige dat ik nu nog wil met Quick Boys is kampioen worden of in ieder geval promoveren. Maar aan het einde van het seizoen vertrek ik. Punt.”

Tekst: Leo Schrama & Frank Venema

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Voorzitters eensgezind over ongeregeldheden: ,,Daders zullen hard gestraft worden”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)