Ter Leede kon de overwinning tegen Scheveningen geen goed vervolg geven. Op de Westmaat ging het zaterdag met 4-1 ten onder tegen Spakenburg. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat de Sassenheimers werden weggespeeld, was dat zeker in de eerste helft niet het geval.

,,In de eerste helft hebben we een paar goede kansen gehad’, zegt spits Yordi Teijsse. ,,We deden zeker niet onder voor Spakenburg. De wedstrijd ging gelijk op.”

De tweede helft gaf een volledig ander beeld. ,,Na de rust zette Spakenburg een tandje erbij en werden we overklast. ” Maurice van der Wilt zette de thuisploeg op 1-0. ,,Die goal viel natuurlijk heel knullig”, verwijst Teijsse naar het niet goede wegwerken van verdediger Raydell Kewal.

Wie anders dan Kees ‘Pier’ Tol zorgde voor een verdubbeling van de score. Teijsse was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Hij bracht zijn seizoenstotaal daarmee alweer op zeven.

Ongelukkig

,,Daarna gingen wij vol voor de gelijkmaker maar viel ook die derde weer ongelukkig.” Doelman Serge van der Ban moest een corner toestaan waaruit Salim Amerzgiou scoorde. ,,Toen was het gespeeld.” Roy de Ruiter zette zijn handtekening onder de laatste Spakenburgse treffer.

Volgende week staat het laatste duel voor de winterstop op het programma. En niet zomaar een. Ter Leede treedt dan op de Krom aan tegen kampioen Katwijk, dat door de nederlaag tegen HHC Hardenberg onderaan blijft staan. Winst op de thuisploeg betekent dat het gat naar vier punten groeit.

,,Deze wedstrijd moeten we vergeten en vanaf maandag focussen op die wedstrijd. Katwijk zal met weinig vertrouwen de wedstrijd ingaan. Maar wij bulken ook niet van het vertrouwen. We zullen alles geven en vol voor de winst gaan”, besluit Teijsse.

Tekst: Tom van der Wilt