,,Ik zei vooraf al tegen Anthony Bentem: ‘ik ga er drie maken’. Ik voelde me goed en scherp.” Was getekend Yordi Teijsse. Nu past bravoure natuurlijk bij de Amsterdamse lefgozer, maar het bleek dat hij ook over voorspellende gaven beschikt. Teijsse was de grote man op bezoek bij DVS ’33 (0-3). Hij nam alle treffers voor zijn rekening, al was er over één goal wat twijfel.

,,Maar ik hoorde dat de scheidsrechter hem op mijn naam heeft gezet”, reageerde Teijsse stellig. ,,Voor mijn gevoel had ik ‘m ook gemaakt. Reda’s (Kharchouch red.) inzet was nog niet over de lijn. Daarnaast werd er nog een goal van mij onterecht afgekeurd. Het buitenspel gold voor mijn teamgenoten die achter mij stonden. Dat was ook jammer. Anders maak ik er vier of duidelijk drie, in plaats van zo’n ‘halve hattrick’ waarvan de ene helft zegt dat die goal van Reda was en de andere helft ‘m aan mij gaf.”

,,Zulke tegenstanders liggen ons beter. Je weet op voorhand dat je ruimte gaat krijgen.”

,,Maar verder boeit het me vrij weinig”, vervolgt Teijsse. ,,Eigenlijk is het helemaal niet belangrijk. Ik ben blij met de drie punten. Het was een heerlijke middag: 0-3 is natuurlijk een prima uitslag.”

Kennis en ervaring
Quick Boys won in augustus al eens eerder in Ermelo, toen in de voorronde van de KNVB-Beker. De kennis en ervaring van die zomerse zaterdagmiddag gebruikte Quick Boys in zijn voordeel. ,,We wisten goed wat we konden verwachten. Het is een goed voetballend ploegje, met voorin en op het middenveld handige spelers. Zulke tegenstanders liggen ons beter. Je weet op voorhand dat je ruimte gaat krijgen. Als ik voor mezelf spreek: ik wist dat er voorin wat te halen viel.”

https://twitter.com/KvvQuickBoys/status/937045575429754881

Teijsse’s vroege openingstreffer, al na twee minuten, hielp Quick Boys natuurlijk in het zadel. Het was de opmaat tot een vrij zorgeloze middag, al besefte Teijsse dat het ook anders had kunnen lopen. ,,Je kunt zeggen dat we niet in de problemen zijn geweest, maar als DVS íets slimmer was geweest, hadden ze zeker wel een goaltje kunnen meepikken. Ze waren vooral slordig. Daarnaast redde Jesper (Hogedoorn red.) ons ook een keer fantastisch.”

Tactische omzetting
Quick Boys leidde halverwege met 0-2 en paste in de rust de tactiek wat aan. Een goede keuze, stelt Teijsse achteraf. ,,We gingen van 4-3-3 met een valse linksbuiten naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Zij stonden met 0-2 achter en moesten natuurlijk iets gaan doen. Het pakte prima uit. We hadden een mannetje over op het middenveld om hun opbouw te verstoren en te combineren. Met iets meer scherpte hadden we er eigenlijk nog een paar bij moeten prikken.”

Opvallend is het wel. Quick Boys won niet voor het eerst dit seizoen (gemakkelijk) op vreemde bodem, terwijl de prestaties in thuiswedstrijden ronduit stroperig zijn. Het is volgens Teijsse niet zo dat hij en zijn teamgenoten daarom meer uitkijken naar een competitieduel dat niet op Nieuw Zuid gespeeld wordt.

,,Dan kun je jezelf kapot werken. Maar als je geen kans krijgt kun je ook geen goal maken.”

,,Het is zoals het is. Je weet dat ploegen heel erg inzakken bij ons. Daar hebben wij het tot op heden erg lastig mee. Uitduels tegen voetballende ploegen op een kunstgrasveld liggen ons gewoon wat beter dit seizoen. Terugkomend op jouw vraag: ik wil het niet zo noemen, maar ergens liegen de feiten er niet om.”

Vizier op 25 goals
Teijsse bracht door zijn hattrick z’n seizoenstotaal op tien. Een productie waar hij niet tevreden mee is. ,,Ik ben zeker niet blij, want ik wil altijd 1 op 1 lopen. Maar het draait gewoon wat stroever dit seizoen. We hebben meer moeite om het spel te maken en kansen te creëren. De voorgaande twee wedstrijden kreeg ik bijvoorbeeld nul kansen.” En dan Cruijffiaans. ,,Dan kun je jezelf helemaal kapot werken. Maar als je geen kans krijgt kun je ook geen goal maken.”

,,Maar als je de kansenverhoudingen en aantal goals ziet, denk ik dat ik voorlopig prima meedoe. Dan ga ik maar voor 25 goals.”

DVS ’33 – Quick Boys 0-3 (0-2). 2. Teijsse 0-1, 44. Teijsse 0-2, 85. Teijsse 0-3

Quick Boys: Hogedoorn, Hamdani, Bentem, Maynard, Ravensbergen, Bloemendaal, A Cohen, Kuyvenhoven, Kharchouch (83. Zandbergen), Teijsse, Van Nieuwkerk

Foto: Orange Pictures




REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)