Yordi Teijsse maakte afgelopen zomer de overstap van Quick Boys naar het profbestaan in Schotland. Dundee FC bood de spits, topscorer met dertig goals vorig seizoen, een contract aan. Maar na een goede start met een aantal basisplaatsen is het de laatste weken een stuk minder gezellig. Teijsse verpietert bij de beloften en een hereniging met Quick Boys behoort volgend seizoen wellicht weer tot de mogelijkheden. ,,Ik blijf positief en wil er gewoon het beste van maken.”

Omdat ze in Schotland gewoon doorvoetballen met Kerst en Oud&Nieuw kan Teijsse pas na nieuwjaar naar Nederland. Op het moment van spreken komt net zijn vriendin zijn appartement binnenwandelen. ,,Dan heb ik een weekje vrij en kan ik familie en vrienden weer zien. Het is niet anders. Ik ben er inmiddels wel aan gewend. In het begin vond ik het heel moeilijk om alleen te zijn. Dat gaat nu wel beter. Maar ideaal is het niet.”

Misschien ook wel omdat Teijsse in zijn achterhoofd met de gedachte speelt om het avontuur overzee tot een seizoen te beperken. Al is hij daar nog niet uit. ,,Ik heb nog geen knoop doorgehakt. En wanneer ik dat ga doen, weet ik ook nog niet. Voorlopig probeer ik gewoon te genieten en positief te blijven. Ik wil zoveel mogelijk minuten spelen en daar focus ik mij op.”

Verpietert
De laatste weken dook de naam van de Amsterdammer voornamelijk op in de opstelling van Dundee -20. Dat moet Teijsse toch ook zorgen baren? ,,Het was ook voornamelijk pech. Ik liep steeds in die wedstrijden een blessure op waardoor ik daarna niet bij het eerste kon aansluiten. Dat is nu al een paar weken zo. Maar deze week ben ik blessurevrij gebleven, dus ik hoop dat ik nu weer mag aansluiten. We hebben zes spitsen en de trainer speelt er met twee. De basis ligt de laatste weken wel vast dus de illusie dat ik gelijk mag starten, heb ik niet.”

Die berichten hebben ook Nieuw Zuid bereikt en de geruchtenmolen begint zo langzamerhand op volle toeren te draaien. Bij Quick Boys zien ze Teijsse liever vandaag dan morgen terugkeren. Technisch manager Gert Aandewiel zei dit weekend nog dat ‘de deur altijd openstaat voor Teijsse’. Ook Teijsse erkent dat het contact nog altijd goed is. ,,Ik heb zeker nog contact met bepaalde mensen binnen de club. En dat ik bij geen enkele andere amateurclub wil voetballen, is ook nog steeds zo. Maar het kan ook zomaar dat de club al een andere goede spits heeft aangetrokken.”

‘Atijd bellen’
Dus een terugkeer is wel degelijk een serieuze mogelijkheid. Maar zou Teijsse niet hoger mikken op bijvoorbeeld de Jupiler League? ,,Dat zou kunnen, maar ik ga mezelf nergens aanbieden. Clubs weten inmiddels wel hoe mijn situatie is en anders komen ze dat de komende tijd wel te weten. Dan kunnen ze altijd bellen.”

Een vertrek uit Schotland lijkt eraan te komen, maar Teijsse beschikt nog over een doorlopend eenjarig contract met een optie voor nog een jaar. Daarover maakt hij zich niet eens zo heel erg druk. ,,Als ik op een gegeven moment zou aangeven dat ik weg wil om bepaalde redenen, verwacht ik niet dat de club heel moeilijk doet. Dan was het een mooie ervaring en zien jullie mij na de zomer weer in Nederland, haha.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude