Eind vorige week kwam er witte rook uit de Sixtijnse Kapel op Nieuw Zuid. Tot grote tevredenheid ook van de achterban verbond Yordi Teijsse zich voor opnieuw een seizoen aan Quick Boys. ,,Het loopt momenteel als een trein en ik denk dat we alleen nog maar beter kunnen worden.”

Met vijftien treffers in veertien competitieduels is Teijsse, nog pas 23 jaar oud, niet alleen clubtopscorer, maar mag hij zich met afstand ook topschutter in de Hoofdklasse B noemen.  ,,Tijdens ons trainingskamp in Tenerife is er al gesproken. Vervolgens is er een afspraak gemaakt om na terugkeer in Nederland om tafel te gaan zitten. We waren er snel uit en dat is een goede zaak voor beide partijen”, belicht de spits de gang van zaken.

Contact met andere clubs heeft Teijsse naar eigen zeggen niet gehad. Wel was hij via via op de hoogte dat er elders belangstelling voor hem was. ,,Ik begreep dat Rijnsburgse Boys in de markt was. Zelf heb ik met die club noch met andere verenigingen contact gehad. Ik wilde eerst met Quick Boys spreken. Als scorende spits weet je dat er altijd wel iets speelt. Zo werkt het nu eenmaal, maar ik wilde wel de juiste weg bewandelen.”

Teijsse/Quick Boys/juichen           ,,Voetbal is en blijft een teamsport, maar een spits kijkt ook naar zijn eigen prestaties.”

Door zijn doelpuntenlawine staat de positie van de spits op Nieuw Zuid niet ter discussie. Integendeel, zijn vijftien doelpunten vormen een flinke bijdrage aan het succes. ,,Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee. Voetbal is en blijft een teamsport, maar een spits kijkt ook naar zijn eigen prestaties. Je wordt op je doelpunten afgerekend. Het vorige seizoen heb ik door een ernstige blessure grotendeels aan mij voorbij moeten laten gaan. Ik ben nu weer helemaal terug op mijn oude niveau. Bij Ter Leede maakte ik er in mijn eerste seizoen toen we kampioen werden 23. Dit seizoen heb ik me voorgenomen om elke wedstrijd te scoren en dat lukt me aardig. Als dat zo doorgaat, hoef ik ook niet wekelijks op de topscorerslijst te kijken, want dan weet ik sowieso wel hoe die er uitziet”, grijnst de Amsterdammer.

Ook de beleving binnen Quick Boys is enorm weet Teijsse. Supporters staan en bloc achter het team en dat is ook weleens anders geweest. ,,Onze supporters zijn echt geweldig. Of we nu thuis of uit spelen, en die steun doet ons goed. Zelf kunnen we nog wel beter. Het gebeurt nog teveel dat we in wedstrijden plotseling terugvallen. Het is zaak dat we daar meer evenwicht in gaan vinden. Als dat lukt moet het zeker goed komen. Zaterdag bij Ter Leede kunnen we de volgende stap zetten. Het is altijd leuk om bij je oude club terug te keren. Ik verheug me erop.”

Foto’s: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen