Als spits hij maakte furore in de shirts van Ter Leede en Quick Boys. De 26-jarige aanvaller heeft buitenlandse ervaring opgedaan in landen als Schotland en Duitsland en verkaste in de zomer van Nieuw Zuid naar AFC: Yordi Teijsse. Een goaltjesdief pur sang.  Op 24 en 25 oktober is hij misschien wel jouw trainer op Sportpark Middelmors tijdens de VIDB Voetbaldagen.

Hey Yordi! Waarom wil je graag meedoen aan de VIDB Voetbaldagen?
,,Ik wil kinderen graag helpen om plezier te maken en ze iets bij te brengen met al mijn ervaring. Daarnaast is Youssef Ait El Houssi, één van de mensen achter Play2Improve, is een goede vriend van me. Hij organiseert deze activiteiten onder andere en heeft mij al een paar keer gevraagd. Vorige keer kon ik op het laatste moment niet, maar deze keer wel. De keuze was daarmee snel gemaakt.”

Wat vind je er zo leuk aan om jouw ervaring over te brengen aan de jeugd?
„Het is mooi om al die blije reacties te zien als ze iets leuk vinden. Kleine kinderen zijn zichzelf en heel erg onbevangen. Ze hebben een goede instelling. Ik vind het belangrijk om kinderen te helpen in hun ontwikkeling. Het is niet voor iedereen weggelegd om op hoog niveau te voetballen. Als ik dan iets terug kan doen, doe ik dat graag.’’

Heb je al ervaring met clinics of training geven?
„Jazeker, vroeger heb ik een eigen bedrijfje gehad en deed ik van alles op het gebied van sport en lesgeven. Ik gaf soms ook les voor een voetbalschool. Ik genoot daar altijd ontzettend van. Ik zie mezelf in de toekomst ook wel weer bezig zijn met dit soort activiteiten. Wat ik precies wil gaan doen weet ik nog niet. Misschien wel weer mijn eigen bedrijfje heroprichten of als voetbaltrainer bij een club aan de slag.’’

Wat ga je de kinderen vooral proberen bij te brengen?
„Ze moeten plezier hebben in het spelletje. Zonder plezier kom je nergens. Daarbij moet je natuurlijk een goede instelling hebben om wat te bereiken. Op basis van karakter kan je al een heel eind komen. Ik ben toevallig inzetbaar op meerdere posities, maar dat wil niet zeggen dat iemand die zich focust op één positie niet goed kan worden.”

,,Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Dan maak je plezier en dat is het allerbelangrijkste. Ik wil vooral oefeningen doen waarbij de kinderen competitief moeten zijn. Dat is voor iedereen ontzettend leuk. Hoe ik precies de trainingen vorm ga geven overleg ik nog even met Youssef (Ait El Houssi, red.).’’

We besteden tijdens dit evenement aandacht aan gezond eten. Hoe belangrijk vind jij dat?
„Voor mij is dat heel normaal. Ik let goed op mijn voeding. Voor de wedstrijden ben ik heel bewust bezig met het aantal koolhydraten dat ik naar binnen krijg. Tegenwoordig is dat heel anders. Ouders zijn tegenwoordig makkelijker in de omgang met vet en ongezond eten, dat vind ik jammer.”

,,Als je op jonge leeftijd begint met gezonde voeding, let je er je hele leven veel meer op. Het wordt dan een soort automatisme. Kinderen gaan ook veel minder naar buiten en dat helpt ook niet. Daarom zijn de VIDB Voetbaldagen het ultieme voorbeeld om te laten zien hoe het wel moet. Buiten bezig zijn in combinatie met gezond eten.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Topspits wordt één van de trainers bij de VIDB Voetbaldagen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA