We hebben een nieuwe leider! Yordi Teijsse schoot een keer raak in het duel met FC Rijnvogels en neemt daardoor alleen de leiding over. Van de vier tenoren vonden ook Raily Ignacio en Marciano Mengerink het net waardoor de drie allemaal acht keer gescoord hebben. Zij volgen Teijsse op de voet. Jaap van Duijn zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit en blijft op zeven treffers staan. Het is echter nog maar de vraag of de Katwijker bovenin blijft meedoen aangezien hij in de belangstelling staat van NEC.

Daarachter is het de vraag of iemand de vier nog kan bedreigen. De aangewezen persoon daarvoor lijkt Jeroen Dedel. De aanvaller van SV Hillegom is hersteld van zijn blessure en schoot twee keer raak. Hij komt daarmee de top-tien binnen en met zijn kwaliteiten moet hij in staat zijn om de komende weken dicht(er) bij de koplopers in de buurt te komen.

Hoe het werkt
Iedere klasse hebben we een factor toegediend. De Topklasse heeft de hoogste factor (2.0) gekregen omdat het de hoogste competitie in onze regio is. Per 0,2 gaat het vervolgens omlaag naar de andere competities. Voorts hebben we besloten om de punten te delen door het aantal duels. Dit omdat in de Topklasse 30 wedstrijden worden gespeeld en in de overige klassen 26 wedstrijden. Behalve in de derde klasse A, waar 28 wedstrijden worden afgewerkt. Dus als bijvoorbeeld een speler uit de Topklasse 10 keer heeft gescoord na acht duels, wordt het rekensommetje als volgt:

10 x 2=20 punten : 8 duels = 2,5

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen, wint de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is ook dat gelijk wint diegene die de meeste doelpunten in een wedstrijd heeft gemaakt.

Top 15

Klik hier voor de complete lijst


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)