Eindelijk was het dan zover. Na vele verschuivingen en data’s prikken kon Yordi Teijsse zijn prijs die hij nog te goed had voor het winnen van de VIDB-topscorerstitel afgelopen seizoen verzilveren in de vorm van een diner bij Chique en Simpel in Lisse afgelopen zondag. Het restaurant had in de tijd dat Teijsse nog bij Quick Boys voetbalde een diner aangeboden voor de topscorer van het seizoen. En die ging Teijsse zondagavond samen met VIDB-verslaggever Hennie van der Weerd verzilveren.

Met overmacht won de spits de prijs met maar liefst de dertig goals die hij scoorde voor Quick Boys. Teijsse had daardoor een groot aandeel in het kampioenschap van de blauwwitten. De club uit Katwijk snakte naar een grote prijs en promoveerde van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat er aan alle kanten werd getrokken aan de spits toen de titel met overmacht werd gepakt. Zowel in Nederland als in het buitenland was de spits hot nieuws. De keuze viel op Dundee FC in Schotland, maar sinds de winterstop speelt Teijsse op huurbasis in Duitsland voor SV Wuppertaler.

Toekomst
Nog een drietal wedstrijden staan op de rol en dan gaat de spits weer terug naar Schotland. Daar heeft hij nog een contract voor een jaar. Of dat in Schotland is, is nog maar de vraag. Afgelopen weekend had de spits vrijaf gekregen. Dinsdag moet hij zich weer melden bij de club.

Even een paar dagen in Nederland deed hem zichtbaar goed. ,,Ja, het geeft me wel een heel lekker gevoel om even mijn familie en vrienden weer te bezoeken. Van het diner kwam steeds weinig terecht door de hectische tijd toen ik naar Schotland verkaste. Van de ene op de andere dag was het stress. Het ging allemaal ook zo snel omdat er veel dingen moesten worden geregeld. Toen ik een keer eerder in Nederland was hebben ze ook nog eens mijn hele auto leeggeroofd door mijn raam in te slaan. Daar zat ook de dinerbon in. Maar dat was gelukkig geen enkel probleem bij het restaurant. Ik heb op en top genoten van het vier gangen diner wat me voorgeschoteld is met alles erop en eraan. Ik ben goed in de watten gelegd moet ik zeggen. Ik moet dus maar weer snel eens topscorer worden hier in de Bollenstreek.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)