Begin maart strandde zijn voetbalhuwelijk met Quick Boys. De veelbesproken breuk op Nieuw Zuid resulteerde uiteindelijk in een overgang naar tweededivisionist AFC. Op sportpark Goed Genoeg heeft Yordi Teijsse (26) zijn draai intussen gevonden in een team dat zich na vijf duels terugvindt op de tweede plek op de ranglijst. Alleen IJsselmeervogels verzamelde tot nu toe een puntje meer.

Bovendien leverde de overgang naar AFC de hereniging op met tweelingbroer Kenny. Na tien jaar hees het duo zich vanaf deze zomer weer wekelijks in hetzelfde shirt bij de club die zich na een moeilijk vorig seizoen via een eindsprint veilig speelde, door het binnenhalen van de derde periodetitel.

Enkelblessure
Die prijs leverde zelfs een bonusticket op voor de KNVB-beker. Directe plaatsing, geen voorronde. Aanstaande dinsdagavond is Telstar in Amsterdam de eerste tegenstander in het bekertoernooi. Een duel dat hoogstwaarschijnlijk aan de neus van Teijsse voorbijgaat.

,,Tegen VVSB liep ik een enkelblessure op. Ik heb de wedstrijd wel uitgespeeld, maar nu zit ik met een dikke enkel. Dat betekent flink ijzen en even afwachten wat de echte schade is. Die wedstrijd tegen Telstar is momenteel even een twijfelgevalletje.”

,,Nu speel ik achter de spits. Dat betekent hard werken om vooral assists af te leveren.”

Daarmee zijn we bij de actuele gang van zaken. Zaterdagavond maakte VVSB kennis met het hernieuwde AFC. Dat wist een 2-0 achterstand, die het kort na rust opliep, binnen een halfuur om te buigen in een 2-4 overwinning. ,,Dat zegt wel iets over hoe we er momenteel voorstaan. Alleen jammer dat we eerst achter kwam, voordat we zelf toesloegen. Zelf miste ik al snel een strafschop, maar ondanks dat hadden we het voor rust al kunnen beslissen. Wat dat betreft mag en kan het nog wel wat beter.”

Dat er voldoende voetbal binnen AFC aanwezig was, werd op De Boekhorst al snel duidelijk. ,,En dat was ook in de voorgaande wedstrijden het geval”, had Teijsse al gezien. ,,Datzelfde was een week eerder ook tegen De Treffers al het geval. Het wordt wel een keer tijd dat we er zes of zeven in duwen.”

Achter de spits
,,Aan de andere kant begrijp ik ook wel dat het met vier, vijf nieuwelingen tijd kost om dat niveau te bereiken. In dat opzicht zijn we eigenlijk pas sinds kort onderweg. In dat groeiproces maken we duidelijk stappen. Het is dus ook een kwestie van geduld. Dat we na de 2-0 de knop toch nog konden omzetten zegt voldoende hoe het momenteel zit bij ons.”

Bij AFC acteert Teijsse duidelijk in een andere rol dan we de laatste seizoenen van hem gewend zijn. Zowel bij Ter Leede als Quick Boys scoorde de geblokte aanvaller aan de lopende band. De aanwezigheid van die andere goaltjesdief, Raily Ignacio heeft Teijsse een andere rol bezorgd. ,,Nu speel ik achter de spits. Dat betekent hard werken om vooral assists af te leveren, waarbij ik natuurlijk wel mijn doelpuntjes hoop mee te pikken. “

,,Vooral op de wedstrijden tegen Katwijk, Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels en Spakenburg verheug ik me enorm.”

Een rol die Teijsse voor zijn komst naar Ter Leede ook vervulde. Henk Wisman posteerde de rechtermiddenvelder echter in de spits en dat bleek een gouden greep. De doelpuntenlawine die dit teweeg bracht leverde hem zelfs een profavontuur in Schotland en Duitsland. Om uiteindelijk na zijn terugkeer op Nieuw Zuid de draad weer volledig op te pakken.

Bluf
,,Over hoe het geëindigd is hoeven we het niet meer te hebben. Daar is voldoende over gezegd en geschreven. Ook voor mij is het een wijze les geweest. Nu ligt de focus bij AFC. Laten we vooral op deze manier verder gaan. Waar dat eindigt zien we wel. Vooral op de wedstrijden tegen Katwijk, Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels en Spakenburg verheug ik me enorm. Hier ben ik op mijn plaats. Zeker als we dat doen met voetbal waarin ook een stukje Amsterdamse bluf meespeelt.”

Foto: Orange Pictures

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,Zei Mart nou dat Quick Boys in een streep naar de finish ging?” 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)