,,Let op”, vertelt Yordi Teijsse. ,,Want ik kom er aan en snel ook.” De spits van Quick Boys liep begin november in de dorpsderby tegen Katwijk een dubbele enkelbreuk op. Over anderhalve week, in de terugwedstrijd tegen de rivaal, hoopt Teijsse zijn rentree te maken.

,,Ik denk zelf dat ik tegen Katwijk de laatste tien minuten mee kan spelen”, vertelt Teijsse. ,,Dat zou leuk zijn. Ik denk niet dat de trainer er aan meewerkt, maar het streven is er. Deze week ben ik begonnen met hardlopen. Volgende week ga ik met de bal aan de slag. Ik kijk er nu al naar uit om weer het balgevoel te voelen.” Trainer Ted Verdonkschot sprak eerder de verwachting uit pas in de eindfase van het seizoen over zijn spits te kunnen beschikken.

Teijsse zette vrij snel na het oplopen van zijn blessure de knop om. ,,Ik ben gelijk met krachttraining begonnen om mijn bovenlichaam op peil te houden. Punt is wel dat je benen kracht verliezen, maar dat lijkt me logisch. De laatste weken gaat dat in rap tempo vooruit. Ik voel me fit en ben op een goed gewicht. Ik ben ook aan het boksen geslagen, zo’n twee of drie keer in de week. De krachttraining is ook intact gebleven, en met ook nog de fysio, is mijn agenda aardig gevuld.”

Geen angst

Teijsse kende een aantal tegenslagen in zijn herstel. Inmiddels is het eindpunt in zicht. Bang is Teijsse naar eigen zeggen niet. ,,Ik ben goed van mijn knieblessure hersteld en voel me ook sterk. Ik heb met pech mijn enkel gebroken, maar dat kan iedereen overkomen. Ik kom hier weer sterker uit en kan niet wachten om mijn rentree te maken.”

Teijsse verwacht eind maart weer volledig inzetbaar te zijn. ,,Volgende maand wil ik er staan. Dat is inderdaad snel, maar ik weet wat ik kan. Voor het bereiken van de nacompetitie is het belangrijk dat we eerst de tweede plek veilig stellen. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor het team en ga er dan ook alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Dit seizoen is dat deels de mist ingegaan, maar er valt nog genoeg te winnen.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)