,,Het ergste deel heb ik achter de rug, op mentaal gebied”, vertelt Yordi Teijsse. ,,Ik heb het geaccepteerd en weet wat mij te doen staat.” De spits van Quick Boys verwacht over tien tot twaalf weken zijn rentree te kunnen maken.

Teijsse viel anderhalve week geleden in de derby tegen Katwijk geblesseerd uit. Meteen werd duidelijk dat er zware enkelschade was. Vrijdag in het ziekenhuis kreeg Teijsse bij de definitieve diagnose slecht nieuws. Hij blijkt ook zijn kuitbeen te hebben gebroken.

,,Er zijn twee breuken. In mijn kuitbeen en het achterste deel van mijn enkel”, vertelt Teijsse. ,,Ik moet 5,5 week in volledig gips. Ik mag het dus niet belasten en kan helemaal niets doen. Als ik uit het gips ben, moet ik nog zes weken revalideren.”

De simpele rekensom van tien tot twaalf weken is zodoende snel gemaakt. Teijsse is gretig om snel terug te keren, maar niet ten koste van alles. Geduld is belangrijk. ,,Ik heb vaak genoeg gerevalideerd, waarvan één keer overhaast. Dat laat ik me niet nogmaals gebeuren. Het moet goed gebeuren. Gelukkig zal ik ook prima begeleid worden.”

Twee dagen na het oplopen van zijn blessure vertelde Teijsse tegen VIDB veel pijn te hebben en nauwelijks te kunnen slapen. ,,Dat gaat nu beter”, zegt de van Ter Leede overgekomen aanvaller. ,,Ik moet veel met mijn been omhoog liggen en kan niet te lang staan. Verder neem ik één Ibuprofen per dag om te kunnen slapen. Anders trek ik het echt niet. De komende tijd zal ik dat gaan minderen.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude