Kay Tejan. Z’n naam is krachtig, z’n voorkomen identiek. Eéntje van het robuuste soort. Uit beton gegoten. De 21-jarige buitenspeler van Quick Boys is mysterieus. Een introverte jongen. Interviews prima, maar noodzakelijk kwaad. Tejan liet voor de vierde wedstrijd op rij sinds zijn komst naar Katwijk-Zuid z’n voeten het werk doen. Mede dankzij een goal van de Amsterdammer won de ploeg van Erik Assink zaterdag bij SteDoCo: 0-2.

De nieuwkomer van Quick Boys heeft iets speciaals. Z’n spel maakt hem geliefd. Balvast waar nodig, de diepte zoekend waar het kan. In de eerst vier duels in de Derde Divisie rolt z’n naam over de tongen in Katwijk. Wie is dat toch? Die Tejan?

,,Dat is wel leuk om te horen”, blijft de vleugelaanvaller andermaal bescheiden. ,,Ik voel me goed en op mijn gemak in Katwijk. Eindelijk speel ik ook op mijn favoriete positie. Bij FC Volendam werd ik als linksbuiten gebruikt, bij Quick Boys sta ik weer op rechts.”

,,Kelvin vroeg toen al aan mij: ‘Kay, wil jij ‘m nemen?'”

Het blijkt tot nu toe een formule die werkt. Bij goals die hij eerder maakte tegen DVS’33, Jong Groningen en Ajax (ama.) bleek hoe makkelijk de aanvaller een actie inzet en hoe relatief scherp hij tot nu is voor de goal. Tegen SteDoCo vijzelde hij z’n doelpuntentotaal weer een beetje op.

Vrije trap
Tejan mocht diep in de tweede helft aanleggen vanaf de strafschopstip voor zijn eerste goal van de middag en de tweede voor Quick Boys. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld in Hoornaar. De Katwijkers bleven daarmee ongeslagen in de competitie, maar makkelijk ging het niet in het dorp op de rand van Zuid-Holland en Noord-Brabant.

,,SteDoCo was een goede tegenstander”, vond Tejan na afloop. ,,Wij waren in het begin van het duel de bovenliggende partij, maar de laatste twintig minuten voor rust zaten zij er steeds meer bovenop. In de tweede helft werden wij weer beter en scoorde Raymond Baten de 0-1 uit een vrije trap. We hebben daar de laatste tijd veel op getraind, dus het was mooi om te zien dat het lukte.”

Quick Boys had zich daarna al veel eerder wat lucht kunnen verschaffen als Kelvin Maynard de ploeg op 0-2 had gezet vanaf elf meter. De verdediger faalde jammerlijk. Tejan: ,,Kelvin vroeg toen al aan mij: ‘Kay, wil jij ‘m nemen?’ Ik zei dat ik het wel mooi vond als we allebei op drie goals zouden staan, dus ik vond dat Kelvin ‘m zelf moest nemen. Bij de tweede penalty wilde hij dat ik ‘m nam.”

Met de 0-2 overwinning in Hoornaar is de start van Quick Boys veelbelovend. ,,Ik had dit ook niet verwacht, wel gehoopt. We zitten met z’n allen goed in ons vel. Elke pot proberen we weer opnieuw te winnen. We kijken over een paar maanden wel waar we staan. Dit Quick Boys moet in de Derde Divisie met de bovenste meedoen.”

,,De klik kan nog beter, maar met sommige jongens voel ik wel dat ze weten wat ik wil op het veld.”

Sleutel tot het voorlopige succes lijken de onderlinge verstandhoudingen in het veld. De ploeg, vol nieuwkomers, lijkt elkaar toch makkelijk te kunnen vinden op het veld, vindt ook Tejan. ,,De klik kan nog beter, maar met sommige jongens voel ik wel dat ze weten wat ik wil op het veld. Ik heb dat wel met Chima Bosman, Maynard, Jeffrey Ket en ook wel Dennis Kaars. Dat zijn jongens die ook allemaal al op niveau hebben gespeeld. Ze weten wanneer ik dat één-tweetje aan wil gaan.”

Voor het doel
Want juist dan, als de buitenspeler wordt weggestuurd in het veld, is hij in z’n element. Al heeft Tejan daar nog een iets andere kijk op. ,,Voor het doel, daar ben ik op m’n best. Ik wil gewoon zo veel mogelijk opvallen dit seizoen. Wie weet waar het me nog brengt. Maar eerst wil ik met Quick Boys kampioen worden.” En al zegt Tejan niet zo veel, over de sterke buitenspeler is dit seizoen het laatste woord nog niet geschreven.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijk blijft geduldig en trapt niet in Heemskerkse val’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude