Het is op voorhand misschien moeilijk voor te stellen. Dat bij Quick Boys, één van de grootste amateurclubs van het land en eentje die in sportieve crisis verkeert, het resultaat van ondergeschikt belang zou zijn. Toch was het zaterdag het geval. Quick Boys verloor weliswaar onfortuinlijk van Scheveningen, en dat zorgde echt wel voor frustratie, maar gaf in ieder geval weer teken van leven. Dat geeft de Katwijkse burger weer moed.

Het knetterde afgelopen week op Nieuw Zuid, zowel letterlijk als figuurlijk. De beschamende 7-1-nederlaag bij Rijnsburgse Boys hakte erin bij Quick Boys. En dus werden maandagavond de koppen bij elkaar gestoken en een praatsessie belegd. Dat ging volgens trainer Jan Zoutman ‘hard tegen hard’.

,,Op het moment dat je met 7-1 verliest van Rijnsburgse Boys is dat het gevolg van iets. Dan moet je dingen scherp benoemen en dat hebben we gedaan. Wat dat is, houden we intern, maar dat het op het scherpst van de snede is gebeurd, mag je best weten.”

Hart onder de riem
Op maandag werd dus gepraat, de dinsdagtraining werd in de sportschool doorgebracht en donderdag volgde een reguliere oefensessie. Na afloop daarvan staken de fans van Quick Boys hun kwakkelende ploeg een hart onder de riem met vuurwerk, zoals doorgaans vaak voor derby’s en belangrijke wedstrijden om promotie gebeurt.

Dat het duel tegen Scheveningen van groot belang was, mocht duidelijk zijn. Vooral om het eigen gezicht te redden. Dat lukte uiteindelijk voor een groot gedeelte, hoewel een resultaat uitbleef. ,,Dit is een heel andere nederlaag dan vorige week”, stelde Zoutman. ,,Vorige week hebben we het hoofd in de schoot geworpen, nu hebben we geknokt voor wat we waard waren. Qua houding kun je niemand iets verwijten.”

‘Invaller Philippe den Hartog schoot van dichtbij alle frustratie van zich af en liet Nieuw Zuid ontploffen. Dat de speaker benadrukte ‘dat er gejuicht mocht worden’ was eigenlijk overbodig’.

Overigens was het vooral het laatste halfuur dat tot de verbeelding sprak. Quick Boys begon nog wel sterk, maar de openingstreffer van Scheveningen deed het spel van de Katwijkers geen goed. Toen het op slag van rust ook nog 0-2 werd, slaakte iedereen een grote zucht op Nieuw Zuid. Zou het weer zo’n middag worden?

Quick Boys kende ook een moeizaam openingskwartier van de tweede helft, maar de schitterende aansluitingstreffer van Jerghinio Sahadewsing zorgde voor hernieuwd geloof én vertrouwen bij de thuisploeg. De linksbuiten krulde de bal vanaf links schitterend in de verre hoek: 1-2.

Nieuw Zuid ontploft
Sahadewsing leek dat kunststukje tien minuten voor tijd te herhalen, maar ditmaal bracht doelman Sven Wolsheimer redding. De stand was overigens al 2-2 op dat moment. Invaller Philippe den Hartog schoot van dichtbij alle frustratie van zich af en liet Nieuw Zuid ontploffen. Dat de speaker benadrukte ‘dat er gejuicht mocht worden’ was eigenlijk overbodig.

Het publiek ging er even goed voor zitten en de hoop was dat Quick Boys erop en erover zou gaan. Juist op dat moment profiteerde Scheveningen. Sandro Calabro werkte via de binnenkant van de paal binnen, nadat de bal via de lat weer terug het veld in was gekomen. ,,Drie tegengoals uit standaardsituaties, dat is gewoon niet goed”, verzuchtte Zoutman.

Er zouden nog twee cruciale momenten volgen. Eerst zag scheidsrechter Keijl een overduidelijke duw van Michael Ros op Dennis van der Plas over het hoofd. Betaald voetbal-scheidsrechter Kevin Blom kwam vrijwel direct de beelden opvragen bij Quick Boys TV en erkende dat de bal op de stip had gemoeten. Diezelfde Van der Plas had vervolgens het recht kunnen laten zegevieren, maar de verdediger bewees waarom hij in de laatste linie staat en schoot van dichtbij hoog over.

Quick Boys – Scheveningen 2-3 (0-2). 19. Samoender 0-1, 45. El Moussaoui 0-2, 60. Sahadewsing 1-2, 73. Den Hartog 2-2, 86. Calabro 2-3

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, Groot, Mahmoed, Misa-Danso (65. Den Hartog), El Osrouti, Van Steen (70. Driebergen), Sahadewsing

Foto: Orange Pictures

Samenvatting Omroep West
[youtube id=”KUyGm1aeo-8″ width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)