VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen hoeft niet vaak naar woorden te zoeken, maar zondag na het verloren duel tegen De Treffers, wist de trainer het heel even niet meer. ,,Zeg jij het maar…” Om daar na een paar seconden aan toe te voegen. ,,We missen acht kansen. Dat is het verhaal. Meer is het niet.” De formatie verloor in Groesbeek dus totaal onnodig met 2-1 en bleef zodoende voor de zesde maal op rij van drie punten verstoken. Plek tien valt momenteel ten deel aan de Noordwijkerhouters.

En dat had het volledig aan zichzelf te wijten. Maikey Parami mocht al binnen een kwartier drie keer vrij aanleggen binnen de zestien, maar toonde aan geen killer te zijn want het scorebord bleef akelig leeg. ,,Als we met 2-0 voor staan, is dat onze verdienste. Ik neem het Maikey niet kwalijk, maar deze momenten zijn wel bepalend op dit niveau.” 

Dat VVSB in de openingsfase zoveel kansen creëerde, kwam door een tactische vondst van Van Leeuwen zelf. Door het ontbreken van spits Giovialli Serbony met een knieblessure, had de oefenmeester gekozen voor twee spitsen en een versterkt middenveld. De thuisploeg was duidelijk verrast en de Noordwijkerhouters sneden als een mes door de boter. ,,Pas na een kwartier zetten zij het om. Dat had ik ook voorspeld, maar ook daarna vond ik ons de gevaarlijkste partij.”

detreffers-vvsb-2Frans van Niel in duel met twee spelers van De Treffers

Na een half uur, net op het moment dat De Treffers wat beter in de wedstrijd kwam, sloeg VVSB wel toe. Linksback Tim de Rijk, die daar speelde omdat Jelmer Vijlbrief ook geblesseerd moest toekijken, profiteerde van een diepe bal om op de achterlijn een speler van de gastheren wel dan niet met een overtreding naar de grond te werken. De thuisploeg schreeuwde moord en brand, De Rijk rondde rustig af: 0-1.

Behoudens een optisch overwicht van de thuisploeg op het loodzware, maar goed bespeelbare veld, kwam VVSB niet echt in de problemen. Keeper Ruben Valk moest een keer handelend optreden op een diepe bal en ook een vrije trap ranselde hij met verve uit zijn goal. Tot vlak voor rust. Een lage vrije trap van Robin Janssen viel vanaf de zijkant pardoes bij de tweede paal binnen. VVSB stond erbij en keek ernaar. ,,Ik heb meer moeite met de momenten daarvoor. We vergeten twee keer om ons onder de druk uit te voetballen omdat we de bal niet richting Achilles ’29 durven te schieten. Dat wordt soms wel gevraagd. Dan is er niks aan de hand en ga je met 0-1 rusten.”

,,Maar daar ligt deze nederlaag niet aan, als je zoveel kansen mist…We moeten uithuilen en weer opnieuw beginnen deze week.”

Die tik verwerkten de bezoekers goed. Maar opnieuw Parami en daarna Frans van Niel zochten het doel net niet op de juiste plaats. Het werd meer en meer een wedstrijd van lange halen en veel strijd, maar beter werd het voetbal niet. Toch bleven beide ploegen op jacht gaan naar de winnende. En de deksel viel tien minuten voor tijd keihard bij de paarsgelen op de neus. Een voorzet mocht van Richelo Fecunda en Stefan Kraaijvanger zomaar worden binnengekopt. Tot frustratie van Van Leeuwen.

,,Ik moet het nog terugzien, maar volgens mij was de bal een uur onderweg. Dit moet geen repeterend verhaal worden. We krijgen weer een treffer tegen uit een dood spelmoment. Maar vertel maar; hoe ik daar tegen kan trainen en op het missen van zoveel kansen?”

detreffers-vvsb-3De winnende treffer slaat als een granaat achter doelman Ruben Valk

Op het missen van drie aanvallers, ook Tomas Tavilla en Guido Pauw keken samen met clubtopscorer Serbony langs de kant toe, wilde de coach het niet gooien. Van Leeuwen kon in de slotfase wel niets meer forceren en wisselde geen enkele speler. ,,Het stond goed dus ik zag er geen reden toe. Giovialli (Serbony red.) mis je in je vastigheid. Vandaar ook de tactische aanpassing. Maar daar ligt deze nederlaag niet aan, als je zoveel kansen mist…We moeten uithuilen en weer opnieuw beginnen deze week.”

De Treffers – VVSB 2-1 (1-1). 31. De Rijk 0-1, 38. Janssen 1-1,  78. Maertzdorf 2-1

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, De Rijk, Kraaijvanger, Ruigrok, Jozic, Van Niel, Bekooij, Parami

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC