Makkies bestaan niet en zeker niet voor een koploper. Dat wist Noordwijk al voor het duel tegen Sportlust ‘46, maar na afloop was dat besef nog meer doorgedrongen. De 1-1 bij de hekkensluiter voelde in het roodwitte kamp aan als een bittere nederlaag. Weg was de koppositie, terwijl door de remise ook in de strijd om de tweede periode ruim baan werd gegeven aan de grote winnaar van de veertiende speelronde: Quick Boys.

Daarmee draaide de eerste competitiewedstrijd na de winterstop voor de ploeg van Dogan Corneille uit op een regelrechte sof. En dat terwijl de middag zo goed begon op het (kleine) kunstgrasveld. Arbiter Van Essen achtte het hoofdveld niet bespeelbaar en daardoor diende er naar een andere ondergrond uitgeweken te worden. Jaap van Duijn opende, na twee Woerdenaren het bos te hebben ingestuurd, al na vier minuten de score. Daarmee leek Noordwijk op koers te liggen voor de volgende driepunter.

,,Met die voorsprong hadden we wat we wilden hebben”, blikte aanvoerder Stefano Gonçalves terug. ,,Daarna was er bijna een halfuur helemaal niets aan de hand. Echt grote kansen creëerden we niet, maar omdat we van Sportlust niets te duchten hadden, vormde dat geen probleem.”

IMG_0107.CR2              Diederick Hoogerwaard, die afgelopen week zijn contract verlengde, gaat het duel aan

Het probleem kwam er echter wel. Daarbij was de dertigste minuut cruciaal voor de bezoekers. Na een gigantisch misverstand in de Noordwijk-defensie was Mitch van der Vlist er als de kippen bij om de stand weer in evenwicht te brengen. Diens lob belandde via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 1-1.

De klus werd er voor Noordwijk niet eenvoudiger op. Gonçalves: ,,Het balbezit was voor ons, maar de finesse ontbrak. Sportlust ’46 ging weer rustig achterover leunen en daar hadden we het knap moeilijk mee.”

Waar Noordwijk er voor de winterstop regelmatig in slaagde om een dergelijke tegenstander na de pauze alsnog opzij te zetten, haperde de aanvalsmachine nu na de doelwisseling. Sportlust ’46 gooide met tijdrovende acties steeds voldoende zand in de Noordwijkse motor. Nadat de inbreng van Denzel James, die halverwege Ruperto Dorothea was komen vervangen, niet het gewenste resultaat opleverde, gooide Corneille het in de zeventigste minuut nog verder over de aanvallende boeg. Martijn le Congé werd geofferd voor nog een aanvaller. Maar ook met Emiel Wendt in de punt wilde het niet lukken.

IMG_0151.CR2                                Denzel James kon tijdens zijn invalbeurt het tij ook niet keren

,,Uiteindelijk leverde de tweede helft ons slechts een paar mogelijkheden op. Veel te weinig natuurlijk”, erkende een diep teleurgestelde Gonçalves. ,,Jeroen Borsboom kopte rakelings over, terwijl hun keeper na een scrimmage op de doellijn nog net redding kon brengen. We voetbalden op een gegeven moment meer tegen onszelf. We wisten van tevoren dat we na de winterstop wel vaker tegenstanders gaan treffen die het op deze manier aanvliegen. Dan is het aan ons om daar op een goede manier mee om te gaan. Dat is vandaag niet gelukt. De titel hebben we natuurlijk niet verspeeld, maar de kansen op de tweede periode zijn door dit gelijkspel flink geslonken. Dat we moesten uitwijken naar een veel kleiner veld dan we gewend zijn, mag geen excuus zijn.”

Naast het kostbare puntenverlies liep Noordwijk nog meer schade op in de vorm van een viertal gele kaarten. Sportlust koesterde het nooit verwachte punt, haalde waar mogelijk de vaart uit het duel en dat leidde weer tot het nodige ongenoegen bij de koploper. ,,Noem het maar ‘frustratiekaarten’. Onnodig, maar het liep niet en dat leverde dan weer irritatie en uiteindelijk kaarten op.”

De namen van Van Duijn, Borsboom, Veerman en Gonçalves zelf verdwenen in het notitieboekje van arbiter Van Essen, die Noordwijk nog tien minuten blessuretijd gunde om de drie punten mee naar huis te nemen.  Maar ook die toegevoegde tijd bleek een mission impossible voor de ploeg die diep teleurgesteld als ex-koploper de kleedkamer opzocht.

Sportlust’46 – Noordijk (1-1 (1-1). 4. Van Duijn 0-1, 29. Van der Vlist 1-1

Noordwijk: Amezrine, Manuputty,  Smith, Veerman, Le Congé (68. Wendt), Bröcker, Gonçalves (80. Splinter), Hoogerwaard, Dorothea (46. James), Borsboom, Van Duijn

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen